[Stelvio] Jakich rabatów można oczekiwać?

tomik

Nowy
Auto
Szukam mojej pierwszej Alfy :)
Witam,
Po zakupie Giulietty, przychodzi powoli czas na dodatkowe tym razem gabarytowo większe auto :)

Jestem przekonany do Stelvio Business, bo to jest mniej więcej w moim zasięgu cenowym, słyszałem plotki o tym że Alfa daje całkiem fajne rabaty (przez co mógłbym bardziej sobie poszaleć w konfiguratorze...), w salonie dowiedziałem się że nie aż takie fajne, a na Business to nie daje, może 900 pln obniżyć i to max...

Choć o ile Giuliette kupowałem jako auto używane (ale od salonu) więc trochę inna droga, o tyle mam wrażenie że obsługa w salonie Alfy to taka średnia bym powiedział...

No na Stelvio nie ma dużych rabatów, tak samo na diesle, Stelvio dlatego że lepiej się sprzedaje zapewne, a diesel w Polsce no 2.2 wiadomo wysoka akcyza a ceny szczególnie nie podnieśli - rabat już jakiś jest żeby cena nie straszyła. W zeszłym roku na firmę rabaty na Stelvio były jakieś pojedyncze % gdy na Giuię 9% standardowy (a 11-12% oferowali sprzedawcy). Na Business to raczej rabatów nie ma, są mocno zrabatowane (przynajmniej Giulie, nie śledziłem Stelvio).
Obsługa słaba, serwis jeszcze gorszy - niestety PRL i Polmozbyt, do tego główna sprzedaż aut typu Ducato i Panda ukształtowały mentalność w dzisiejszym FCA Poland, a ich też zbyt nie cisną bo powyżej Włosi a oni na wiele rzeczy mają wywalone do tego mają mega bałagan i czas na wszystko. Salon to i tak najmocniejsza strona, jak wpadniesz na serwis albo będzie jakiś problem, potrzeba auta zastępczego to niestety się przekonasz że premium to tylko cena za auto.

Amortyzatory
Powrót