Jaki warsztat polecacie we Wrocławiu?

• Autor wątku Autor wątku wipi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Szukam bardzo dobrego specjalisty z Wrocławia lub okolic Świdnicy, który ogarnął by mi geometrię/kąty w mojej Alfie. Auto mam obniżone, i z przodu jest spory negatyw. Pomoże ktoś?

pafka, nic nie zrobisz. geometrii zawieszenia nie można regulować, możesz zmienić jedynie zbieżność. chyba że gdzieś dorwiesz customowe górne wahacze...

Ja u siebie ustawiam bardziej zbieznie ,bliżej 0.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

pafka, nic nie zrobisz. geometrii zawieszenia nie można regulować, możesz zmienić jedynie zbieżność. chyba że gdzieś dorwiesz customowe górne wahacze...
Trafiłem chyba w miejsce gdzie mają pojęcie w temacie, ale rzeczywiście niewiele można zrobić z przodem u mnie - brak regulacji kątów. Można by coś rzeźbić, ale to nie ma sensu przy w sumie niedużym negatywie. Innej długości wahaczy raczej nie dorwę, no chyba, że ktoś ma namiar to proszę o info, ale one są właściwie nie do zdobycia.
Na razie umówię się do nich na ustawienie geometrii, i zobaczymy jakie wartości dokładnie wyjdą.

Jakim cudem mogą mieć inne pojęcie, skoro konstrukcja zawieszenia i fabryczne wahacze nie umożliwjają zmiany geometrii bez żadnych ich modyfikacji? Trzeba by było robić fasolki w otworach na śruby mocowania wahaczy, żeby dało się je ruszyć - wymieniałem takie zawieszenie i się przyglądałem, fabrycznie nie ruszysz nic.

I ważna rzecz - jeśli twierdzą, że Ci KPK i KWSZ ruszą to stój im nad głowami jak będą robić, żeby się nie okazało, że Ci zaczną ciąć albo frezować okolic mocowań wahaczy.

Ostatnia edycja:
Fasolki w wahaczach? Nie słyszałem o tym. Z tyłu mam je już w amorach. Tak jak napisałeś, z przodu nic nie da się ustawić - jedyna opcja to modyfikacje, ale zostały mi odradzonei, bo usłaszałem, że ten mój negatyw prawdopodobnie nie wymaga ingerencji, spokojnie mogę na nim jeździć. Zobaczymy co wyjdzie po ustawieniu tyłu i pomiarze całości.

Kto ma namiar na dobrego blacharza we Wroclawiu? Potrzebuje zrobic próg w 166 jeszcze przed zimą a bedzie tam trochę grzebania i wzmacniania.Potrzebny mi ktos solidny kto zna się na swoim fachu.

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Blacharz: Zdzisław Wójcik, Żernicka 290, Wrocław
Mozesz napisac cos wiecej o fachu Pana Zdzicha? Prog w 166 mam do roboty(nie tylko poszycie) takze bedzie trzeba wzmacniac,wycinac itp...W sumie to mam niedaleko to podjade tez porozmawiac ale potrzebuje fachowca prawdziwego

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Fasolki w wahaczach? Nie słyszałem o tym. Z tyłu mam je już w amorach. Tak jak napisałeś, z przodu nic nie da się ustawić - jedyna opcja to modyfikacje, ale zostały mi odradzonei, bo usłaszałem, że ten mój negatyw prawdopodobnie nie wymaga ingerencji, spokojnie mogę na nim jeździć. Zobaczymy co wyjdzie po ustawieniu tyłu i pomiarze całości.

Potwierdzam. Kątów w GT się nie reguluje. Teoretycznie, aby zlikwidować kąty należy wymienić wszystkie wahacze z przodu, ale... nikt nie da gwarancji, że kąty się wyzerują. I tu jest problem bo negatyw powoduje ścinanie bieżnika opon od wewnątrz i szybszą ich degradację. Ja tak mam u siebie. Rozmawiałem z wieloma magikami i temat okazuję się ciężki do wykonania. Nawet po założeniu nowych wahaczy, wystarczy parę razy wjechać w większe dziury i nastawy geometrii mogą się rozjechać...

chyba ich poniosło, musiałyby się pogiąć wahacze albo rozjechać całkiem tuleje. jedyne co by można zrobić to customowe wahacze, ale tego raczej nikt się nie podejmie....

Kto w Poznaniu sprawdzi i usunie mi bledy na komputerze? Nie moge zostawic auta na pare dni, zeby to posprawdzac, najlepiej, zebym mogl podjechac po 18, znacie kogos? :)

Wpisalem w zLy temat.. od wczoraj myslalem czemu nie widze mojego posta

Jakie powinny być koszty wymiany klocków/tarczy przód (zaciski ATE)/ tył (standard) we Wrocławiu?

Amortyzatory
Powrót