Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
W jaki sposób zerwała się tylna tuleja górnego wahacza? To już na pewno cały wahacz na śmietnik.
A jak wygląda sworzeń?A wyglądało to tak:
A ja wymieniałem ostatnie dwa górne wahacze, ponieważ sworzeń miał luz i stukał, natomiast tuleje były OK. Nie ma reguły.Ja wymieniałem same tuleje. Sworzeń wytrzymuję bez problemu dwa razy tyle co tuleje
Hehe, to teraz pójdę trochę po bandzie. Zakładał ktoś Master Sport'y?Cena śmieszna..
Pytam pół żartem pół serio, bo kiedyś założyłem cały komplet wielowahacza MS do AUDI A6Q C5 i 20 kkm wytrzymał spokojnie, a ile potem to nie wiem, bo sprzedałem auto. A auto do najlżejszych nie należało, jakoś 1820 kg miał w papierach.
To jak, odważył się już ktoś?
Aha, i jeszcze jedna rzecz: gdzieniegdzie w aukcjach podają coś takiego jak zbieżność stożka 1:6 lub 1:10. Jak to się to definiuje? Czy to jest parametr, który opisuje, czy sworzeń jest gruby czy cienki? Jeżeli tak, to który jest cieńki, poliftowy?