witam muszę wymienic wahacz górny, w sklepie podają mi dwa numery katalogowe jeden to 51335397 a drugi 51787337 czym one się różnią mam alfe z przed lift. jest różnica w tych wahaczach z przed i po lifcie ?? czy to cos innego np. srednica swożnia?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Prawdopodobnie chodzi o różnice między wahaczem do wersji z ksenonami, a wahaczem do wersji bez ksenonów.witam muszę wymienic wahacz górny, w sklepie podają mi dwa numery katalogowe jeden to 51335397 a drugi 51787337 czym one się różnią mam alfe z przed lift. jest różnica w tych wahaczach z przed i po lifcie ?? czy to cos innego np. srednica swożnia?
Prawdopodobnie chodzi o różnice między wahaczem do wersji z ksenonami, a wahaczem do wersji bez ksenonów.
Pozdrawiam.
- Rafał
witam muszę wymienic wahacz górny, w sklepie podają mi dwa numery katalogowe jeden to 51335397 a drugi 51787337 czym one się różnią mam alfe z przed lift. jest różnica w tych wahaczach z przed i po lifcie ?? czy to cos innego np. srednica swożnia?
ja wymieniłem górny lewy na trw bo stukał (reszta wszystko ori) i po 20 tys zas to samo :/ szukam teraz ori bo te zamienniki o dupe raztrzasł wrrrrrrrrrr.Tzn, że kupując wahacz górny trzeba uwzględnić rocznik samochodu, bo w przeciwnym razie nie będzie pasował, tak?
Pozdrawiam.
- Rafał
Tzn, że kupując wahacz górny trzeba uwzględnić rocznik samochodu, bo w przeciwnym razie nie będzie pasował, tak?
Pozdrawiam.
- Rafał
Tak, poliftowe mają inne wahacze górne.
"wahacz MM czyli st typ, moim zdaniem pasujący
średnica po opuszczeniu gumkina dole 13mm, srednica pod gwintem 11,5 mm
TRW odpowiedznio 13,8 i 13 mm"
po liftowe mają mniejszy sworzeń, mi trw poleciał po 20 tys KM wiec uważam ze to nie wina montazu bo montowałem go w aso lecz słabej jakosci wahacza, ogólnie trw robi teraz straszny chłam a orginalne podrozały od tego roku do 700 stówek :/ co za absurdy nie zarabiają na sprzedaży aut to chcą zarobic na serwisie
To już nic nie wiem, pan z autosklep24 proponuje ten z mniejszym sworzniem (magneti marelli), natomiast twierdzi, że TRW ma większy sworzeń... Są dwa rodzaje TRW? Z różnymi sworzniami?
Ja montuję do przedliftówek wahacze firmy A.B.S. - nowe, a do poliftówek - z racji "zajebistej" jakości dostępnych zamienników oraz bardzo "przystępnych" cen wahaczy nowych - najczęściej ludzie biorą dobre używki...
Tomek czy faktycznie A.B.S są dobre??