[159] Jaki wahacz dolny?

Jak napisałem wcześniej kolega daje gwarancje że sworzeń ma wytrzymać 150 000 km. Dla mojego auta to będzie dożywocie. Z tego co pamiętam miał tylko jedną reklamacje na górny wahacz.

Co do tej gwarancji, to niech się sam jasio79 wypowie, bo mi mówił, że nie udziela żadnej gwarancji. Chyba, że od razu coś będzie nie tak, wtedy wymieni bez problemu.

Niestety Panowie mam złe informacje dla tych, którzy mieli zamiar zakupić dolne wahacze u Litwinów po starych numerach a co za tym idzie po atrakcyjnej cenie. Skończyły im się chyba stare zapasy magazynowe albo połapali się o co chodzi i sprawa do lamusa. Poniżej zamieszczam fotkę świeżo zakupionych dolnych wahaczy. Jeden udało mi się kupić po starej cenie a drugi już po nowej ale po rabacie to i tak wychodzi dużo taniej jak w ASO.
Wahacze dolne.jpg

Ile za komplet?

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Niestety Panowie mam złe informacje dla tych, którzy mieli zamiar zakupić dolne wahacze u Litwinów po starych numerach a co za tym idzie po atrakcyjnej cenie. Skończyły im się chyba stare zapasy magazynowe albo połapali się o co chodzi i sprawa do lamusa. Poniżej zamieszczam fotkę świeżo zakupionych dolnych wahaczy. Jeden udało mi się kupić po starej cenie a drugi już po nowej ale po rabacie to i tak wychodzi dużo taniej jak w ASO.
Pokaż załącznik 205634
Ale oni Ci coś zmienili w zamówieniu? Bo na stronie widze dalej bo tych dobrych cenach.

Panowie potrzebuje same tylne tuleje dolnych wahaczy? Moog czy coś innego?

Ile za komplet?

Teraz po rabacie 10% wychodzi 1298,- zł. za jeden, to i tak taniej jak w ASO.

Ale oni Ci coś zmienili w zamówieniu? Bo na stronie widze dalej bo tych dobrych cenach.

Tak jest po starych numerach normalnie można zamówić, ale później dostajesz e-mail z info, że już części o tym numerze nie ma albo bardzo długo nie będzie i propozycja zamówienia takiej samej części ale o innym numerze i oczywiście już po innej wyższej cenie :(

Ostatnia edycja:
Teraz po rabacie 10% wychodzi 1298,- zł. za jeden, to i tak taniej jak w ASO.

Tak jest po starych numerach normalnie można zamówić, ale później dostajesz e-mail z info, że już części o tym numerze nie ma albo bardzo długo nie będzie i propozycja zamówienia takiej samej części ale o innym numerze i oczywiście już po innej wyższej cenie :(

Kurde to lipa... miałem na dniach soie kupić po tej dobrej cenie:( po 1300 jeden to już bez sensu. Chyba zostaje tylko dobra regeneracja.

Kupiłem praktycznie wszystko do wymiany zawiasu. Tzn. dwa górne, dwa dolne, dwie końcówki drążków i dwa łączniki stabilizatora i inne pomniejsze duperele. Wymienię wszystko ustawię geometrię i myślę , że do czasu wymiany na Giulię wytrzyma po naszych pięknych drogach :) Najgorzej to wymieniać poszczególne elementy na raty ale wiadomo wszystko zależy od środków pieniężnych. Regeneracja ma sens jak zrobisz ją na oryginalnych elementach. Np. sama duża tuleja w dolnym wahaczu kosztuje u Litwinów około 600,- zł. Regeneracja na nie oryginalnych elementach będzie tyle warta co zamiennik za 300,- zł.

jak tuleja kosztuje 600 pln jak uzytkownik Jasio 79 regeneryje na orginalnych częsciach za 400 pln za sztuke i koledzy sobie chwala

wymieniałam w tyg, kupiłam te tańsze za 500zł z groszami za jeden ;) zobaczymy jak to będzie z nimi, weekendowa trasa 600km na razie OK

tak czy siak ja wolę od niego i własnie w tym tygodniu zamawiam,niz jakies No name .Np.Bergmann lun Decermann czy cos takiego jak wpisuje te marki za 300 pln w googlu to powinno byc na Niemieckich stronach,a tam nic takiego nie znalazłem,jedynie Mapco chlopaki w Niemczech w miare chwala

.Bergmann lun Decermann czy cos takiego

Bo chinole myślą, że jak nazwą część po niemiecku to każdy się rzuci i będzie kupował. Wszystkie te zamienniki to podejrzewam w jednym miejscu robione tylko opakowania z nazwami zmieniają. W poprzedniej Alfie jeździłem na Fastach i innych podobnych i wytrzymywały pół roku. Także rachunek jest prosty wydawać co pół roku czy co rok 300-350,- zł. na zamiennik czy kupić oryginał za 1300,- i jeździć 5 lat. O robociźnie i ustawianiu geometrii nie wspomnę.

Minął rok i 30000 km od wymiany kompletu wahaczy - 2 górne lemforder, dolny lemforder i SRL. Cisza i spokój.

minęło 7000km od wymiany dolnych na SLR od sklepu z łodzi, nie słychać żeby cos się działo z tym że prawy w czasie montażu sprawiał trudności , lekko jakiś niewymiarowy był

Ktoś jeszcze jeździ na dolnych SLR? Już widzę któryś post, gdzie ludzie chwalą. Muszę zrobić teraz 2 dolne wahacze i zastanawiam się nad regeneracją moich albo nad tymi SLR. Ich cena jest kosmicznie niska, ale z tego co widzę po postach to dają radę. Ktoś z Was może się jeszcze wypowiedzieć o nich?

SRL to na pierwszy montaż będą szły niedługo :)

bergmann góra i dól założyłem zobaczymy ile wytrzymają (2lata gwarancji)

Amortyzatory
Powrót