[159] Jaki wahacz dolny?

Witam, mam pytanie o dwa rodzaje dolnych wahaczy, które są w ofertach na allegro. Pierwsze to wahacze firmy FAST za =/- 450 / szt . Trochę jest o nich na forum i generalnie zdania są podzieone, ale może ktoś miał styczność ? Drugi to SRL - za jakieś 350 zł/szt. Pytanie oczywiście brzmi czy ktoś kupił i jeżdził na tych częściach i ie wytrzymały?

Zamówiłem ostatnio drugi już wahacz dolny tylko tym razem na prawa stronę z fiatautoparts. Przyszedł oryginał i wszystko ok. Cena 880 zł. :). Tak dla przypomnienia dla chętnych. Zamawiamy po numerze części i wpisujemy stary numer części. Wahacz lewy stary numer 50707316 (nowy 51842925) , wahacz prawy stary numer 50707317 (nowy numer 51842924) Polecam. Wymieniłem sobie oba wahacze na nowe oryginały i mam spokój na jakieś 140000 tys km po polskich drogach. Tyle te wytrzymały. Wiek gumy też na pewno robi swoje. Koniecznie zróbcie zbieżność po wymianie wahacza. Ja nie zrobiłem od razu bo chciałem wymienić drugi wahacz po miesiącu i zjadło trochę oponę. Nie wiem jeszcze jak długo będą sprzedawali wahacze w tych cenach i dlaczego tak się dzieje, że jak wchodzimy po VIN i szukamy części po rysunkach to cena chyba 1350 a po numerze części 880. Nie wnikam w to ale cieszę się, że udało mi się kupić dwa oryginale wahacze za taką cenę :D

cena już się zmieniła. stary numer częsci koszt: 950zł nowy 1400zł. czym te wahacze się różnią? inna cena jest do pierwszej serii, a inna (droższa) do wersji po lifcie.

Jak się zalogujesz na stronie to zobaczysz rabaty. Ja dostałem 7% rabatu czyli 880 zł. Początkowo po zalogowaniu pokazał mi tylko 5 % a potem jak włożyłem produkt do koszyka to 7% jakoś tak to było. Trzeba przetestować. Wahacze nie zmieniały się po lifcie są takie same. Jak kupowałem pierwszy wahacz jakieś 2 miesiące temu chyba to produkcja była z przed 2 lat a ten co teraz dostałem był z marca 2016.

140 tys km Alfą? Optymiści....

Wydaje mi się, że to jest jakaś niedoróbka systemu do sprzedażny.

- - - Updated - - -

140 tys km Alfą? Optymiści....

Dlaczego. Ja dość mało jeżdżę w porównaniu do innych i swoją 9 zrobiłem 70 tys. w 6 lat a mój tata pierwsze 70 tys. w niecałe 4 tym samym autem. Można ?.... można :P

A mozna gdzies kupić osłony na sworzeń do wahacza bo mi sie zepsula

mi tez padła guma i dopasowałem u mechanika od jakiegoś innego,ale po 6 miesiącach mimo,że szybko zmieniłem i dałem smar to puka ,więc szukam i szukam

A ja zakupiłem regenerowany oryginalny od kolegi z forum 400 PLN + zwrot starego oryginalnego. Gwarancja sworznia na 150 000 km. Tak samo górny wahacz - 200 PLN.

To chyba kupiliśmy od tego samego kolegi, tylko ja ostatnio sam dolny. Jeszcze nie doszedł, w piątek planuję wymianę. Górny wymieniłem na MEYLE HD. Ciekaw jestem ile to wytrzyma.
Co ciekawe, przy prawie 250 tys. km przebiegu górny miałem jeszcze oryginalny z 2006 roku.

To chyba kupiliśmy od tego samego kolegi, tylko ja ostatnio sam dolny. Jeszcze nie doszedł, w piątek planuję wymianę. Górny wymieniłem na MEYLE HD. Ciekaw jestem ile to wytrzyma.
Co ciekawe, przy prawie 250 tys. km przebiegu górny miałem jeszcze oryginalny z 2006 roku.
Ja też miałem oryginalne tylko że przy przebiegu 202 000 km. Ale kolega określił stan sworzni jako agonalny :goodnight:. Ja z kolei nie miałem żadnych stuków. Tylko te cholerne trzeszczenie. A kolega od wahaczy na forum występuje pod nick'em jasio79

A jak wygląda sprawa z trwałością tych regenerowanych od jasio79? Jeździ ktoś już długo? Ja mam jeszcze oryginały i 202 tys przejechane i juz zaczyna się robić luz na sworzniach, więc myśle czy brać 2 oryginalne od litwinów czy regenerować...

Amortyzatory
Powrót