[159] Jaki wahacz dolny?

Dotarł dzisiaj z fiat-autoparts wahacz. Wygląda na to,że oryginał z aktualnymi numerami. Załączam fotki

Dzięki Marcin za obiecane zdjęcia :) Widać , że oryginał. Na starej nakrętce jak nie jest uszkodzona to można hulać. Ale wiadomo do takiej nówki chciałoby się założyć nowiutką nakręteczkę :P

Tuleje TRW ,które zakładasz mają jakieś oznaczenie, czy tylko są w opakowaniu TRW ? W sprzedaży są całe wahacze TRW i te w woreczku z napisami TRW kosztują połowę ceny tych TRW które mają wybite odlane oznaczenia na korpusie. Także kwestia teraz gdzie kupujesz te tuleje i czy są to faktycznie tuleje TRW :confused:
Tuleje kupujemy w Intercars

Po czym wnosisz? Jeździłeś na wahaczach zregenerowanych przez niego?

Skoro pisze , że montuje tuleje Febi, Moog czy też aftermarketowe TRW to co mają akurat w intercars to logiczne , że wytrzymają tyle co całe wahacze tych firm. A co wytrzymają dłużej bo On je osobiście zakłada i okadza je kadzidełkiem Wielkiego Szamana i wytrzymają pół miliona km :)

Dzisiaj zamontowałem wahacz od Litwinów kupiony w atrakcyjnej cenie :P i wszystko gra. Ciekawe jak długo będzie można kupić te wahacze w tych cenach.

Dzisiaj zamontowałem wahacz od Litwinów kupiony w atrakcyjnej cenie i wszystko gra

To pogratulować :) Swoją drogą ja mam u siebie zamontowane ori i na tej tulei "cukierku" nie mam tych osłon po bokach jak u Ciebie. Widocznie masz już zamontowaną jakąś nowszą wersję wahacza. Zwróciłeś w ogóle na to uwagę :confused:

To pogratulować :) Swoją drogą ja mam u siebie zamontowane ori i na tej tulei "cukierku" nie mam tych osłon po bokach jak u Ciebie. Widocznie masz już zamontowaną jakąś nowszą wersję wahacza. Zwróciłeś w ogóle na to uwagę :confused:
Nie wiem czy jest to nowsza wersja czy starsza bo wahacz sadząc po etykiecie jest z 16.12.2013 roku.

- - - Updated - - -

nie zwróciłem uwagi na te osłony i trochę nie wiem co masz na myśli :confused:

Skoro pisze , że montuje tuleje Febi, Moog czy też aftermarketowe TRW to co mają akurat w intercars to logiczne , że wytrzymają tyle co całe wahacze tych firm. A co wytrzymają dłużej bo On je osobiście zakłada i okadza je kadzidełkiem Wielkiego Szamana i wytrzymają pół miliona km :)
Nie wiem ile wytrzymają, nawet na nich nie jeżdżę. Myślałem że swoją opinię poparłeś tym że je użytkujesz/użytkowałeś. Po prostu nie lubię pseudo opinii nie popartych żadną wiedzą praktyczną:)

Ostatnia edycja:
To zamiast gadać głupoty spytaj się tych co na nich jeżdżą tutaj na forum

Kolego nie strugaj jarząbka, doskonale wiesz o co mi chodzi. Odpowiedz na proste pytanie jakim sposobem tuleje montowane przez Ciebie tych w/w firm mają wytrzymać dłużej niż cały kompletny wahacz tej samej firmy ?

Napisalem ci zapytaj ludzi co na tym jezdza. W wahaczu w 159 zazwyczaj najpierw i tak pada sworzeń a tuleja lasuje sie ze starosci. Masz jakies doswiadczenie w regeneracji? Skad macie teorie ze TRW tonto samo co fast?

Kolego ja nie neguję Twoich umiejętności co do regeneracji sworznia. Może masz tam jakieś swoje sposoby. Pytam się o tuleje ponieważ one doskwierają skrzypiąc niemiłosiernie gdzie cały wahacz łącznie ze sworzniem jest jeszcze w porządku.

W tulejach bardziej chodzi o wiek niz o przebieg. Te co byly na pierwszy montaz zawsze byly najlepsze. Jesli chodzi o dolne wahacze zauwaz ze sa 2 rodzaje tulei cukierek. Jedna wymieniany druga jest regenerowana. Jak bede mial chwile wrzuce fotki

Tez jestem ciekaw ceny? Sworznie ostatnimi czasy zaczely wydawac dziwne dzwieki. Rozbiore, nasmaruje wymienie oslonki i zobaczymy? Jakas gwaracja na ta regeneracje?

Amortyzatory
Powrót