Fazipopo
Nowy
Jestem ciekawy czy to test obiektywny czy reklama Łukoilu ....
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
widze ze masz 159 2.4... moze jakas roznica jest... moze warto zadac pytanie specjaliscieJa też leję Motula do wszystkiego co u mnie ma silnik spalinowy. Zastanawia mnie tylko dlaczego Motul do mojej Alfy z DPF proponuje olej x-cess zamiast x-clean ?
Koledzy zbliża się wymiana oliwy i zastanawiam się nad
Motul Eco clean 5w30
Milers Xf longlife 5w30(obecnie zalany)
Milers EE Longlife 5w30
Który byście polecili?
Witam,
zbliża się wymiana oleju,ostatnio miałem zalany Amsoil European Car Formula 5W30 ale na str.:
http://www.najlepszysyntetyk.pl/skl...r Formula 5W-30 Low-SAPS Synthetic Motor Oil/
Wiecie coś konkretnego o pogorszeniu jakości tego oleju..?
tutaj Ci chyba odpowiedzieli
http://www.forum.alfaholicy.org/for...t_rzeka_jaki_olej_lejecie_polecacie_-722.html
Można sprawdzić opony czy dobrze trzymają na mokrym, kocki czy hamują i wahacze jak długo wytrzymają. Ale jak sprawdzić olej? Ja nie wiem.
Jak już było napisane tysiąc razy w tym i innych wątkach, najlepiej co 15kkm jeśli jeździsz głównie trasy, a co 10kkm jeśli miasto. Nie rzadziej niż co rok. Myślę że szczególnie w autach z DPFem gdzie przy wypalaniu filtra olej się degraduje.Panowie, co ile tak wymieniać olej w 2,0 JTDm? Bo przecież nie co 35k km.
Panowie, co ile tak wymieniać olej w 2,0 JTDm? Bo przecież nie co 35k km.
Chciałbym zwrócić uwagę że niektórym może nie pasować wymiana co 10kkm jeśli robią rocznie np 40kkm (trasy). Było ustalone przez forumowych guru od olejów że 15kkm przy trasach jest super, a 10kkm przy jeżdżeniu po mieście. Widziałem trochę historii serwisowych aut niemieckich - tam robią tylko jak instrukcja każe czyli co 30-35kkm w zależności o którym dieslu mówimy (oczywiście to za dużo jeśli silnik ma przejechać np 300kkm). Ale nie popadajmy w paranoje 10kkm miasto, 15kkm trasa i nie rzadziej niż co rok to jest super dla silnika.Przyjacielu lej i wymieniaj co 10kkm. Nie zawracaj sobie głowy, silnik przeżyje jeszcze kilku właścicieli.
Pozdro