prymie
Użytkownik
Skadzes to wydarl?Ja zalałem Mobil1 5w30 i wszystko ok przebieg 100 000. Oleje 5w40 powinny być stosowane do wysłużonych silników.
Jeżeli wasz motor nie ma wycieków lejcie tylko 5w30!!!
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Skadzes to wydarl?Ja zalałem Mobil1 5w30 i wszystko ok przebieg 100 000. Oleje 5w40 powinny być stosowane do wysłużonych silników.
Jeżeli wasz motor nie ma wycieków lejcie tylko 5w30!!!
Skadzes to wydarl?Moze inaczej... Nowa 159 (tak wiem...) z silnikiem 2.4 na dzien dobry ma wysluzony silnik, bo zalewaja ja 5w-40?
Oczywiście jak motul to jedynym OFICJALNYM dystrybutorem Motula na nasz kraj jest Inter Cars. Także jak kupujece gdzie indziej warto sie dowiedzieć skąd go mają - olej do frytek sami sobie możemy wlac i to znacznie taniej.
Ja leję Motul ponieważ TYLKO Motul/Vavoline/Liqui Moly i chyba millers
A można zapytać na podstawie czego kolega tak twierdzi?ARWodzislaw, jak na moj gust, to 159 byly zalewane w fabryce tym co zalecal producent, czyli w przypadku silnika 1.9 JTDm bylo to 5w-30, w przypadku wiekszego brata 5w-40.