Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Motul nie jest zły (większe szanse na podróbki bo jest coraz bardziej popularny), ale ogólnie każdy broni swojego i stosuje według własnego uznania. Płukankę daję taką MILLERS ENGINE FLUSH PŁUKANKA 250ML a olej też zalecanego przez większość Millersa 5W30. Zalanie lepiej zrobić po sprawdzeniu, że wszystko się odkręca (żeby się nie zdziwić bo z wlaną płukanką lepiej nie jeździć). Oczywiście przed spuszczeniem starego oleju wlewamy preparat (na ciepłym silniku) i zostawiam go na wolnych obrotach (do 15minut). Efekt olej trochę się rozrzedza i wypłukiwane są osady, po spuszczeniu zalewamy nowy. Odma to raczej mało prawdopodobne nie obserwowałem żadnych przedmuchów. Czyszczenie odmy niewiele daje bo za chwile znów będzie zasyfiona.Czyli motul zły? Ja jeździłem w GT na x-cess 5w40 taki doradzil mi Cinek Cinsoft. Co ludzie to opiniajak się robi taką plukanke? Jeśli chodzi o odme to jak się do niej zabrać ?
Nigdzie nie napisałem, że ten konkretny Motul jest zły. Napisałem ogólnie odnosząc się do olejów low saps (ACEA C), które z natury są pozbawione wielu dobrych dodatków ze względu na ekologię itp. Po prostu silniki wyposażone w DPF są z góry skazane na takie oleje.Motul nie jest zły (większe szanse na podróbki bo jest coraz bardziej popularny), ale ogólnie każdy broni swojego i stosuje według własnego uznania.
O tym, że motul nie jest zły pisałem do kolegi Mackowiak, który miał wątpliwości. Zgadzam się z tobą, że oleje pod DPF to nic dobrego, ale z tym już nie wygramy taka uroda "ekologii". Patrząc ogólnie na oleje, moim zdaniem każdy musi sobie dobrać według własnego uznania tak jak mówisz. Wiele popularnych i znanych z reklam często oferuje niską jakość i duże ryzyko podróbki, dlatego warto znaleźć pewnego dostawcę i szukać wśród polecanych na forum bardziej "niszowych" firm. PozdrawiamNigdzie nie napisałem, że ten konkretny Motul jest zły. Napisałem ogólnie odnosząc się do olejów low saps (ACEA C), które z natury są pozbawione wielu dobrych dodatków ze względu na ekologię itp. Po prostu silniki wyposażone w DPF są z góry skazane na takie oleje.
Nikomu nie narzucam "swojego", jedynie mogę polecić co sam sprawdziłem i okazało się dobre.
Motula to podrabiają na potęgę i to już od więcej niż 1,5 roku
Podobno pod warszawą w zeszłym roku zlikwidowano taką nielegalną rozlewnie.
Tomek ,odblokuj skrzynkę.Motula to podrabiają na potęgę i to już od więcej niż 1,5 roku
Podobno pod warszawą w zeszłym roku zlikwidowano taką nielegalną rozlewnie.
Panowie a jaki olej polecilibyście do mojego autka które jest wykręcone na 200km , mapa, turbinka dmucha do 1.6 bara. 1.9 16v przebieg 250tyś ? Z góry dziękuję za pomoc.