• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Jaki moduł MultiAir

jasiekb

Nowy
Auto
Abarth Punto Evo
Najprawdopodobniej w moim aucie padł moduł MA.
Wcześniej regenerował go Pablo.

Szukam taniej alternatywy na zakup nowego modułu.
Znalazłem stronę USA
https://www.moparpartsoverstock.com...al/ACTUATOR-Multiair/10111261/04893099AC.html

Jest tam 5 modułów.
05047980 AA i AB za 480 USD
05047457AE za 500 USD
04892697AD za 570 USD
04893099AC za 520 USD

Czy ktoś potrafi ogarnąć czym one się różnią.
Przy sprzyjających wiatrach (brak VAT) dałoby się kupić nowy moduł poniżej 2k złotych

Auto to Abarth Punto Evo 2012

Jak dobrze pokonujesz to w Polsce kupisz za mniej niż 2.5k, czy jest sens się bawić? Policz wysyłkę ewentualny VAT (nie wiem jak z cłem)? Chcesz wyśle Ci namiary na dwie osoby które moga Ci ogarnąć w tym pułapie

OK, proszę prześlij kontakt do tych osób na priv.

Ale nadal pozostaje pytanie, który najnowszy moduł pasuje do mojego auta. VIN ZFA19900000854341.
Jak widać po stronie Chevrolet Dart miał kilka modyfikacji.Podobnie pewnie Jeep Renegade i wszystkie europejskie wersje Alfy, Abartha, Fiata i Lancii.

Próbowałem sie kontaktować z FAP w sprawie partycypacji w kosztach, ale się wypięli. Za stare auto i serwisowane w Viamot, a potem w niezależnych serwisach - Pablo Garage.

Namiary dostałem. Pierwszego pominę.

Ale nadal pozostaje pytanie, który możliwie najnowszy moduł będzie pasował do mojego auta?

Ja słyszałem opinie, że te moduły niczym się nie różnią między sobą poza innymi numerami seryjnymi.
Nowsze niby mają poprawiony gwint, ale cały czas jest to ten sam moduł.

Amortyzatory
Powrót