Jaki kolor zacisków?

• Autor wątku Autor wątku lason
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
pomalowalem na miedziany

ale tylko przod

tyl zostawilem na szaro

wedlug mnie fajnie to wyglada, te przednie zaciski sa duze, masywne i ta miedz jest ok
ale tyl gdy byl tez malniety miedzia ....niezbyt fajnie to wygladalo (takie dwa pierdolniki miedziane :D

to co?? Ral 3000??, firanki, naklejki i tabliczka??

pzd.

Ja bym ozdobił koronką, albo łowickim wzorem. To jest lans!

Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a

no kurpiowskie wycinanki sa spoko, lans na maxa.

pzd

100.jpg
co by nie robić offtopu...

Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a

Do zacisków od 166 pasują tarcze 310mm albo 330mm. Standardowe od GT JTD mają tylko 284mm

Kolor kolorem ale żeby zacisk wyglądał dobrze przez dłuższy czas to jedyną rozsądną opcją jest lakierowanie proszkowe. Nie można zapomnieć o odpowiedniej nalepce w przypadku Brembo :D

myslałes o takiej??
na szczescie to nie naklejka.

pzd.

Załączniki

• IMG_0291.jpg
    IMG_0291.jpg
    67.2 KB · Wyświetleń: 124
Ostatnia edycja:
A co myślicie o malowaniu zacisków farbą dwuskładnikową poliuretanową (taka jak stosuję się na poszyciu kadłuba statków w cz. nadwodnej, powyżej linii wodnej)?
Taka farba będzie odpowiednia patrząc pod względem temperatury, która chyba(?) jest wysoka gdy hamulce pracują?

PS. Jakie temperatury panują na tarczach, zaciskach i klockach podczas hamowania?

Ostatnia edycja:
To wkoncu jak wyszły zaciski w czerwonym nadwoziu? Bo sam teraz mam problem jakie zaciski zrobić do czerwonej 147. Brembo.

Zalezy jaki kolor czerwieni chcesz miec na zaciskach. Zalezy tez jaka wielkosc zacisku chcesz miec...jesli seria...to prawie go nie widac. Moje auto widziales jak chcesz to podjec jutro o 19 pod milenijny :)to zobaczysz na zywo:)Ja mam czerwony:) i czerwone auto.

Amortyzatory
Powrót