Jaki ELM 327 do Multiecuscan Stelvio ?

Jacek S.

Nowy
Auto
Stelvio 2.0 benzyna
Mam takowy kupiony onegdaj na allegro . Korzystam sporadycznie , zwykle kasując inspekcję olejową . Zawsze były kłopoty z jego sterownikami , które dostałem do instalacji z urządzeniem , kłóciły się w Windowsem 10 .

Zwykle instalacja wystarczała na jedno połączenie , potem program już nie widział interface . Pomagało usuniecie sterowników i ponowne instalowanie - na jeden raz .No , ale dziś kicha - program antywirusowy zablokował dostęp do tych plików , jako podejrzanych i nawet ponownie sterowników nie mogę
zainstalować .

Macie namiar na adapter wolny od tych przypadłości współpracujący z Multiecuscam Alfy ?? Lub jakiś link na poprawne sterowniki do Windowsa 10 ?

pozdrawiam

jacek

Ostatnia edycja:
Lub jakiś link na poprawne sterowniki do Windowsa 10 ?
FTDI czy PL2303? Po symptomach które opisujesz domyślam się że to Prolific z którym gówniany W10 nonstop walczy z podrabianymi chińskimi chipami. Mogę Ci dać jakieś drivery do spróbowania ale pewnie też nie podziałają za długo.
Generalnie szukaj adaptera z CH340 albo lepiej z FTDI.

Co nie znaczy że nie ma innych też dobrych :⁠-⁠).
OBDlink z tego co widzę jest właśnie na FTDI. Nie wiem na czym tam jest zrobiony interpreter CAN'a ale w kwestii samego drivera to powinieneś znaleźć dużo adapterów z takim chipsetem USB.

Ostatnia edycja:
mnie zdajsie mozno zamienic PL2303 na FTDI

mnie zdajsie mozno zamienic PL2303 na FTDI
Elektrycznie tak ale pinowo nie są kompatybilne. Robota dla druciarza-elektronika spoko. Nie bardzo dla amatora szczególnie że to smd jest na bank.

I wszystko jasne... Podeślę Ci później link do mojego serwera na priv to możesz spróbować. I wyłącz updaty driverów jeśli to możliwe w tym badziewiu (W10 mam na myśli).

EDIT: odbierz na priv

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót