Ja na zimę kupuję Vartę Silver 85Ah 800A.
YonasH a to rozumiem dopasowany do V6 a czy do 1,9JTDM 16V to będzie ok?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Ja na zimę kupuję Vartę Silver 85Ah 800A.
Ja olałem parametry obecnego oraz zalecane w katalogach (~65Ah 550A) i dopasowałem do rozmiarów fizycznych.YonasH a to rozumiem dopasowany do V6 a czy do 1,9JTDM 16V to będzie ok?
Również polecam ten akumulator.. w przeciwieństwie do rocznego aku 65Ah jaki miałem wcześniej.. ten nigdy mnie nie zawiódł zimą.. Tamtemu niestety nie starczało prądu na obsługę webasto i rozruch przy dużych mrozach..plecam Centra Futura 77Ah
Centra - ok, byle nie Futura, której produkcja powędrowała za granicę i mają obecnie jeden z większych współczynników reklamacyjnych.
Kilka postów wcześniej pisałem jaka jest opinia o w/w bateriach. Ja za jakieś 2 miesiące biorę Vartę.Witam!Jestem przed decyzją co do wymiany akumulatora.Samochód jak w profilu.Chciałbym się dowiedzieć, który z akumulatorów byłby korzystniejszy dla mojego samochodu: Varta Silver Dynamic E44 czy Centra Futura CA852.Samochód przez większą część czasu stoi pod chmurką:-( a jeśli jeździ to raczej krótkie dystanse (jak na Warszawę) + korki.Raz na jakiś czas dłuższa trasa (ok 200-300km).Biorąc pod uwagę powyższe założenia co byście zaproponowali z tych dwóch baterii czy może jeszcze coś innego.Pzdr.