Masz te opcje na czerwono? Sprawdź czy aby na pewno masz w programie w lewym dolnym rogu aktywowany klucz za pomocą przycisku register. A ostatnia opcja to być może jakieś lewe klucze skoro z allegro. Różnie bywa
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Znajomy ma auto z grupy FCA?No ja kupiłem sam program później dokupilem ten kabel, a dziś pożyczyłem od znajomego interfejs elm 327 to nawet z engine się nie połączy
cena AlfaOBD to bodajze 100 czy 150zl, nie pamietam juz ile placilem. Inna sprawa ze wg mojego rozeznania darmowa wersja AlfaOBD Demo ogarnia wszystko - z tego co kiedys czytalem limity to tylko 20min dzialania i max 4 parametry logowane, reszte robi - bledy, proxi, testy itp. No chyba ze cos zmienili w ostatnich miesiacach?Mi po wielu próbach udało się interfejs elm327 BT ożywić. Niestety sprzedawca z allegro PC Faktory, który sprzedał inetfejs dostosowany pomimo moich problemów z uruchomieniem nic mi nie pomógł, nawet na moje prośby nie napisał w jaki sposób był ten interfejs dostosowany do Fiata/Alfy i czy zadziała na AlfaObd na androida.
Ostatnio go rozebrałem i sprawdziłem, że nie ma rezystora, o którym wszyscy piszą (120ohm). Sprawdziłem poprawność podłączenia pinów wtyczki i okazało się, że powinno być ok. Wmontowałem przełącznik 2 pinów wtyczki (żeby przełączyć się na CAN) i zacząłem się bawić wersją alfaobd demo na androida.
Ostatecznie udało mi się to podłączyć ale nic w tym alfaobd oprócz odczytów nie można zrobić.
Muszę skasować inspekcję serwisową bo miga mi się lampka alladyna
Czy ktoś na priva mógłby mi użyczyć na chwilę instalacji alfaobd na androida w takiej wersji pełnej, żeby tylko skasować tą inspekcję. Nie znam się na chomikach i innych tego typu programach i prosiłbym po prostu o pożyczenie tej aplikacji na maila anzelmo(_małpa_)wp.pl
Potrzebny mi tylko w celu usunięcia tej inspekcji.
Może jest jakiś darmowy program na adroida, za pomocą którego takie rzeczy można zrobić w alfie giulietta
cena AlfaOBD to bodajze 100 czy 150zl, nie pamietam juz ile placilem. Inna sprawa ze wg mojego rozeznania darmowa wersja AlfaOBD Demo ogarnia wszystko - z tego co kiedys czytalem limity to tylko 20min dzialania i max 4 parametry logowane, reszte robi - bledy, proxi, testy itp. No chyba ze cos zmienili w ostatnich miesiacach?
Jak pozyczyc pelne alfaobd, ono jest przypisane bodajze do konta Google, ktos ma Ci dac swojego logina z ktorego od razu masz dostep do zdjec, linkow, kalendarza, wielu innych serwisow, ksiazki telefonicznej, platnosci Google Pay itp chyba zarty sobie robisz.
W moim MiTo wyłączenie start stop spowodowało że silnik nie startował. Po przekręceniu kluczyka całkowity brak reakcji. Problem zgłaszany przez kilka osób na forum alfaobd. U mnie nia działa też wyłączenie mrugania awaryjkami przy mocnym hamowaniu, nie ważne jaka opcja jest wybrana, i tak małpy mrugają.Okazuje się, że na www fiat klub polska jest alfaobd (full) wersja 2.0.0 na androida, którą można wykonać wszystkie procedury - nie ma blokad. Jakby ktoś miał problem z wykasowaniem inspekcji to w 2 miejscach trzeba to wykasować (silnik - wymiana oleju i tablica rozdzielcza - wymazanie inf usługi. Z ciekawych rzeczy to wyłączyłem sobie buzer pasów bezpieczeństwa. Jest też tam osiowanie proxy, i wyłączenie/włączenie opcji np tempomat i co ciekawe start/stop. Nie wiem czy wyłączenie start/stop na stałe zadziała (następnie trzeba jeszcze wykonać procedurę osiowania proxy). Może ktoś poeksperymentuje bo powszechna wiedza na forum jest taka że w pierwszych modelach nie można tego na stałe wyłączyć.
Pobawiłem się trochę tą apką ze strony klubowej fiata i jest w pełni funkcjonalna - wszystko działa i nie trzeba żadnych kont googla czy innych.
Jak widać sam sobie pomogłemMoże komuś się przyda ta wiedza.
Generalnie alfaobd jest przereklamowana, oprócz tego co napisałem jeszcze z przydatnych rzeczy to programowanie kluczyków, bo odczytywanie i kasowanie błędów to wiele darmowych aplikacji też ma.
kiedyś bawiłem się MultiEcuScan na KKL to o wiele bardziej profesjonalna apka.