• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Interfejsy diagnostyczne

Możesz go wykorzystać ale nie do wszystkiego +elm327 i jest komplet.

a muszę go jakoś przerobić?Jaki program do tego viakena mogę użyć.Fajnie jak by był polski.

Ten co masz to wystarczy..jedynie inspekcji nie wykasujesz i z body sie nie połączysz jedynie silnik abs może poduszki:)

Fiatecuscan lub mes zakezy jaki system masz

Ostatnia edycja:
Tansza alternatywa lepsza:) tylko zapytaj sprzedawcę czy jest do alfy..czyli bez rezystora..bo inaczej tylko połączysz sie z silnikiem.I czy przesyłka bedzie szła z polski a nie z Chin:)

a jak będzie z rezystorem to sam sobie go wywali w 5 minut i po kłopocie

a co do elm327 po BT a nie po kablu - ja tam mam mieszane uczucia bo raz gadał ok , innym razem z czym zechciał , jeszcze innym brak połączenia
a zwykły elm za ok 30zł z kablem - gada zawsze i ze wszystkim
no ale ja z lapkiem podpinam a nie z telefonem

Ja polecam elm327 po WIFI, wykorzystasz z telefonem (AlfaOBD) lub lapkiem (MES).
Osobiście kupiłem u chinczyków za kilka $$, usunąłem rezystor i działa idealnie (do kompletu brakuje mi jedynie przejściówki do xenon i/lub TPMS).

fx25, gdzie i który interfejs kupiłeś? łączy się z ABS?

A więc zakupiłem poniższy zestaw ELM 327 MAXIECU za 99 zł

http://allegro.pl/interfejs-euroscan-elm327-obd2-obdii-usb-program-i5224355205.html

Po wygenerowaniu klucza i podłączeniu pokazuje mi bieżące parametry auta, natomiast to co najważniejsze mam komunikat: "STATUS KONTROLKI (MIL) - wyłączony" co za tym idzie nie wyświetla mi błędu: CHANGE ENGINE OIL i co za tym idzie nie mogę skasować błędu..

Interfejs działa na oprogramowaniu MaxiECU, może ktoś jest bardziej w tym temacie? ; )

Serwisu tym nie skasujesz. Ściągnij FES/MES i sprawdź.
Nie mogłeś kupić zwykłego ELM327 dedykowanego dla aut z grupy Fiata? ;)

Po ściągnięciu FES / MES ma mi to współpracować z tym MaxiECU czy jest to inne oprogramowanie?

Ogólnie to MaxiECU powinno działać tylko nie wiem czemu "STATUS KONTROLKI (MIL) ma komunikat - wyłączony...

Bo nie ma żadnego błędu dotyczącego pracy silnika.
FES/MES = multiecuscan.net to oprogramowanie dedykowane do obsługi AR.

koledzy może nie do alfy ale potrzebuję jakiś sprawdzony program do opla a konkretnie insygni, mam kabel ELM327 1.5a i właśnie przez niego chciałbym się łączyć podeślecie coś najlepiej po polsku

Ja mam do swojego autka przewód z Viacon. Działa wyśmienicie. Oprogramowanie, którego używam to FiatEcuScan. Wraz z kablem otrzymałem demonstracyjna i dużo rzeczy można samemu zdiagnozować. Koszt ok. 50zl. Z wysyłka.

a jak będzie z rezystorem to sam sobie go wywali w 5 minut i po kłopocie

a co do elm327 po BT a nie po kablu - ja tam mam mieszane uczucia bo raz gadał ok , innym razem z czym zechciał , jeszcze innym brak połączenia
a zwykły elm za ok 30zł z kablem - gada zawsze i ze wszystkim
no ale ja z lapkiem podpinam a nie z telefonem
Jak wywalić ten rezystor ? Mam własnie taki adapter i mi nie cyka jak powinien. Chce wykorzystać go do programu torque

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót