• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Stelvio] Interfejs OBD2 Bluetooth - Czy może być na stałe wpięty?

Auto
Alfa Romeo Stelvio
Zainstalowałem Interfejs OBD2 Bluetooth w samochodzie (Stelvio 2.2). Dobrze pokazuje dodatkowe dane do których nie ma "normalnie" dostępu. W zależności od programu (używam 2) - stopień zanieczyszczenia DPF, wypalanie z temperaturą, etc... Pytanie - czy wpięcie na stałe może mieć wpływ na akumulator? Po przeczytaniu wątku o blackout z rozładowanym aku mam wątpliwość.

u mnie jest non stop wpiety i nic sie nie dzieje, one po jakims czasie sie usypiaja, moj np. trzeba wyjac i wpiac na nowo zeby zadzialal.

Zainstalowałem Interfejs OBD2 Bluetooth w samochodzie (Stelvio 2.2). Dobrze pokazuje dodatkowe dane do których nie ma "normalnie" dostępu. W zależności od programu (używam 2) - stopień zanieczyszczenia DPF, wypalanie z temperaturą, etc... Pytanie - czy wpięcie na stałe może mieć wpływ na akumulator? Po przeczytaniu wątku o blackout z rozładowanym aku mam wątpliwość.

Jakie programy używasz?

Torque pro pokazuje wszystko.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

... Pytanie - czy wpięcie na stałe może mieć wpływ na akumulator? Po przeczytaniu wątku o blackout z rozładowanym aku mam wątpliwość.

Akurat o akumulator nie ma co się martwić bo zasilanie OBD jest odcinane przy wyłączeniu zapłonu.
Potencjalny problem może spowodować niskiej jakości interfejs (zakłócenia magistrali).

Kozak, temperature oleju tez pokazuje ?
Na iOS nie znalazłem Torque Pro mam jedynie cam scanner a tam nie ma temperatury oleju.

Ja używam SDPROG, dostałem razem z urządzeniem. Ale jeszcze jest użyteczny Alfa DPF (j.angielski) i DPF Monitor. Przy tych dwóch dla pełnej wersji jakaś mikro opłat.
Na marginesie; czy wymieniając nazwy programów nie łamię jakiegoś regulaminu :)

@ PolAlfaStelvio
Czy w tych programach poprawnie działa Ci temperatura oleju ?

Woda niestety..
BTW w 2.2 mam doładowanie po chipie 1,55 bara z ciekawości ile jest w 2.0 ?

Amortyzatory
Powrót