• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Interfejs diagnostyczny

A ja mam interfejs ELM327 na bluetooth, o taki:
attachment.php

Do tego zamierzam zmotać sobie adapter na Fiat3Pin, o taki:
attachment.php

Czy dzięki takiemu zestawikowi dam radę sczytać błędy, sprawdzić airbaga i abs w 145 JTD z 2000r?
Ew. w co się zaopatrzyć? FiatEcuScan, MultiEcuScan, Alfadiag? W jakichś konkretnych wersjach?

Załączniki

• elm1.jpg
    elm1.jpg
    35.7 KB · Wyświetleń: 82
  • $T2eC16VHJIkE9qU3kIs)BQIojdVQyQ~~60_35.JPG
    $T2eC16VHJIkE9qU3kIs)BQIojdVQyQ~~60_35.JPG
    7.3 KB · Wyświetleń: 300
  • 41epWssM4bL._SL500_AA300_.jpg
    41epWssM4bL._SL500_AA300_.jpg
    11.7 KB · Wyświetleń: 250
Ostatnia edycja:
To samo mi chodzi po głowie od X czasu, nigdzie nie zdobyłem odpowiedniej informacji...
Jak ktoś tak próbował, proszę o napisanie i czy pójdzie w 146 2.0TS

Witam ,czy kabalek taki jak ma kolega marieczko sprawdzi się w mojej 146 1.4ts 98r. bez dodatkowych przejsciówek? Mam wtyczkę 3pinową, ale dochodzą do niej tylko 2 kable czy tak powinno być ? Wiem,że pewnie mozna to wywnioskować ,ale chcę mieć pewność.z góry dziękuje i pozdrawiam. (na aukcji piszą ,że działa z 3 pinowym złączem)

Ostatnia edycja:
Witam ,czy kabalek taki jak ma kolega marieczko sprawdzi się w mojej 146 1.4ts 98r. bez dodatkowych przejsciówek? Mam wtyczkę 3pinową, ale dochodzą do niej tylko 2 kable czy tak powinno być ? Wiem,że pewnie mozna to wywnioskować ,ale chcę mieć pewność.z góry dziękuje i pozdrawiam. (na aukcji piszą ,że działa z 3 pinowym złączem)

Tak jedn kaleb to K-line drugi to masa dlatego adaptery 3 pin z osobna masa i plusem sa idotyzmem ja mam adaptery tylko z plusem do aku

Tak jedn kaleb to K-line drugi to masa dlatego adaptery 3 pin z osobna masa i plusem sa idotyzmem ja mam adaptery tylko z plusem do aku

Dzięki Arek, nie widziałem takich tylko z plusem, na aledrogo jest interfejs z adapterem takim z plusem i masą. Przypuszczam, że będzie działał, może nawet bez potrzeby podlaczania masy.Mam rację? No i czy uda się tym kasowanie błędów, adaptacja, diagnoza? Koszt to 55 plus wysyłka. Pozdrawiam

Nie, wtedy działa po podłączeniu masy i plusa :)

Udało mi się połączyć z ecu silnika, niestety abs milczy, przestawiłem przełacznik, robiłem to multiecuscanem 2.2.ktos wie co robię nie tak? Dodam, że fiatecuscan nie chciał się połączyć nawet z silnikiem.. A, w tym mes brakuje mi funkcji jak np adaptacja czy przywrócenie fabrycznych ustawień, czym zrobie taką operacje? Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
W zasadzie bardziej chodziło mi o reset komputera do ustawien fabrycznych, nie wiem czy nie trzeba jakiejs adaptacji np,po odłączeniu wtrysków.w ogóle coś mało informacji tam jest.Brak np.ilosci paliwa podawanego ,ciśnienia paliwa,a tego w mes nie ma.A fes nie chce się połączyć.jakim softem mógłbym takie informacje uzyskać?Udało mi się podłączyć pod abs czujniki działają,natomiast jest błąd 05 -przekaźnik elektrozaworów abs/esp ,pisze o tym w innym wątku,ale milo byłoby wiedzieć gdzie jest ten przekaźnik.pozdrawiam

Pomoże ktoś, bez problemu łacze się przes mes, ale fes juz nie chce, to samo na win 8.1 i teraz na 7demce,sterowniki z plyty od kabla. Pozdrawiam

Witam

Odgrzeje temat ponieważ mam problem z podłączeniem 145-tki JTD do kompa. Gdy podłanczam do wtyczki przy kielichu po stronie kierowcy FES znajduje mi tylko sterownik ABS a jak podłanczam do wtyczki z drugiej strony to jedno wielkie echo.
Ma ktoś jakiś pomysł jak połonczyć się z ecu silnika?

za podpowiedzi dziękuje i pozdrawiam.

Witam

Odgrzeje temat ponieważ mam problem z podłączeniem 145-tki JTD do kompa. Gdy podłanczam do wtyczki przy kielichu po stronie kierowcy FES znajduje mi tylko sterownik ABS a jak podłanczam do wtyczki z drugiej strony to jedno wielkie echo.
Ma ktoś jakiś pomysł jak połonczyć się z ecu silnika?

za podpowiedzi dziękuje i pozdrawiam.

od strony kierowcy ma widzieć tylko abs a po stronie pasażera ecu podłącz i w MES wybierz wyszukiwanie sterownika

Odgrzeję jeszcze ten temat. Przeleciałem sporo internetu i wymieniłem kilka maili z firmą, która produkuje interfejsy i niestety nigdzie nie ma interfejsu do boxera 1.6. Udało się komuś rozwiązać problem z odczytywaniem kodów błędów w warunkach domowych? Już nie chodzi o to, żeby pod kompa podłączyć, ale jakąkolwiek możliwość zczytania błędów. Help [emoji20]

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

Poszukaj w dziale zrób to sam
Kiedyś wrzuciłem tam skan instrukcji diagnostycznej i na boxera zdaje się też był tam sposób

Szukam szukam i nie mogę znaleźć. Podeślesz linka? Lub może masz jeszcze gdzieś te skany?

Amortyzatory
Powrót