Instalacja skórzanych elektrycznych foteli

• Autor wątku Autor wątku MichałGdy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tak, czarna wtyczka dwa kable i całe sterowanie będzie działać. Jak odwrotnie bieguny podłączysz to będą przeciwną stronę jeździć. Nic się nie stanie :) ja montowałem te fotele do punto i chodziły na tych dwóch kablach :)
Pd chwilą patrzyłem u siebie i jak odepnę dużą białą tyczkę to nie mam podgrzewania. A mała biała idzie chyba do pasów. Mam fotele na aucie to nie jest zbyt łatwo to sprawdzić :) Ja po obu mam pamięć więc też Ci nie napiszę jak wygląda w fotelu pasażera.

Tak, czarna wtyczka dwa kable i całe sterowanie będzie działać. Jak odwrotnie bieguny podłączysz to będą przeciwną stronę jeździć. Nic się nie stanie :) ja montowałem te fotele do punto i chodziły na tych dwóch kablach :)
Pd chwilą patrzyłem u siebie i jak odepnę dużą białą tyczkę to nie mam podgrzewania. A mała biała idzie chyba do pasów. Mam fotele na aucie to nie jest zbyt łatwo to sprawdzić :) Ja po obu mam pamięć więc też Ci nie napiszę jak wygląda w fotelu pasażera.

O widzisz , super :)
Ale jest jeszcze taka czarna wtyczka z 3 przewodami po prawo, tak samo na prawym fotelu,
połączyłaś te fotele między sobą też ?

Ja nie mam u siebie takiej wtyczki. Do czego Ci idą te kable z tej wtyczki?

Zaraz porozpinam wiązki i popatrzę co gdzie idzie,
kurcze, zachciało mi się full opcji hehe

Dasz radę. Nie ma prostszych elektrycznych foteli niż w 166

Dobrze że chociaż poducha jest osobno to może nie wystrzeli :D
Jak mi się uda ogarnąć to napiszę

A tak przy okazji to fotele z kappy nie są czasami wygodniejsze? No i teraz znaczek alfy będziesz miał na skórze :)

Ja na fotele w Kappie nie narzekam, tak zresztą jak na całe auto
Czy są wygodniejsze to się za moment przekonam, zmieniam tylko dlatego że jest podarty welur

W razie czego będą fotele od 166 na sprzedaż :D

Na znaczek Alfy na forum Alfy złego słowa nie mogę powiedzieć :P

Ostatnia edycja:
To tak, fotele welurowe w Kappie chyba jednak wygodniejsze niż skóra z Alfy,
zresztą może były dobrze wygniecione :)

Wtyczki trochę odczarowane, zasilanie faktycznie na tej czarnej kostce
(odwrotne - przypadkowe - podpięcie na lewym fotelu - u mnie fotel nie działał w ogóle)

Biała duża wtyczka (2 przewody) - od pasów, od strony kierowcy w Kappie jest taka sama , od pasażera u mnie nie ma

Kostka od ogrzewania nie podłączona - nie ma w wiązce albo jeszcze nie znalazłem :)
może mi się uda jakoś rozszyfrować, czarny i czerwony kabel podłączę a pozostałe pewnie do kontrolek

Została tylko jedna magiczna czarna zaokrąglona wtyczka ze zmostkowanymi skrajnymi przewodami ...

Nie jestem też pewien jak działa pamięć (programowanie itd), próbowałem z naciskaniem i przytrzymaniem
"memory" i 1,2 lub 3 ale nic nie zapisało,

Natomiast na 1 i 3 przycisku mam zapisane jakieś ustawienia - czy normalnie jest tak że trzeba trzymać dopóki fotel się nie ustawi do końca ?

Kolejna sprawa , na 3 ustawieniu jest taki bajer że dolna część oparcia tak jakby się "wybrzuszała"
natomiast nie umiem tak zrobić za pomocą regulacji poszczególnymi manetkami

IMG_20190303_120718.jpg
Wstawilem fotele(pelna elektryka bez pamieci) do auta ktore mialo welur i tylko elektryczne oparcie.Na zdjeciu jest prawdopodobnie wtyczka od grzania foteli i wtyczka od poduszki.Kable wystające z podlogi to poduszka i zasilanie elektr.foteli-te dwa kable sa juz podlaczone.Gdzie podlaczyc zasilanie mat grzejących(prawdopodobnie ta biala wtyczka na zdjeciu) i co to za dodatkowy kabel od poduchy wychodzi z fotela? zdjecie powyzsze to zdjecie fotela pasazera

Ostatnia edycja:
Ja w oryginale mialem ful elektryczny welur z grzaniem. mam rocznik 99. wsadzilem sobei niedawno full ele w skorze z lędzwią i pamiecią. I tez fotel mial 1 wtyczne za duzo.

Wszystko u mnie dziala , pamięć, ledzwia, regulacja itp, przyciski sa podswietlone. Grzania nie uzywam ale musze sprawdzic czy dziala. dziwne ze w starych mialem grzanie i dzialalo a fotel welurowy nie mial dodatkowej wtyczki...

Ja w oryginale mialem ful elektryczny welur z grzaniem. mam rocznik 99. wsadzilem sobei niedawno full ele w skorze z lędzwią i pamiecią. I tez fotel mial 1 wtyczne za duzo.

Wszystko u mnie dziala , pamięć, ledzwia, regulacja itp, przyciski sa podswietlone. Grzania nie uzywam ale musze sprawdzic czy dziala. dziwne ze w starych mialem grzanie i dzialalo a fotel welurowy nie mial dodatkowej wtyczki...
a co zdodatkową wtyczką od poduszki? z welurowych foteli wychodzi jedna,z podlogi wychodzi tez jedna a ze skorzanych foteli juz dwie zolte od poduszki + jedna biala dodatkowa(wyczytalem ze to grzanie)?

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

z tymi poduszkami to.u.mnie chyba pasowalo. nie pamiętam już jak tam było ale wtyczki od poduszek pasowały tylko tą jedna jak u Ciebie nie pasowała.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

2 wtyczki od poduszek czyli:
1 do pasa
2 do poduszki bocznej
U ciebie prawdopodobnie nie było w starych fotelach poduszki w fotelu.

Amortyzatory
Powrót