• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Impregnat do skóry/alcantary

gruby19

Nowy
Giulia Veloce TI
Cześć
Na pewno jest tu mnóstwo fanów detailingu, wiec fajnie jak byście polecili jakieś preparaty do impregnacji skóry w swoich autach. A najlepiej skóry oraz alcantary. Mi pykło dzisiaj 5kkm i jeszcze niczym nie smarowałem, a w niektórych miejscach widzę biały nalot. Nie sądzę ze jest to wytarcie, wiec pewnie wystarczy jakieś smarowidło i będzie git. Niestety skór nigdy nie miałem, a tez ekspertem od czystości nie jestem wiec nie wiem czego szukać żeby efekt był przyzwoity a nie wydać milionów. Panowie z RRC na pewno coś maja, ale pewnie drogo, a może wystarczy poszukać czegoś na Orlenie? Czasem wystarczy.
Pochwalcie się czym tam smarujecie swoje skóry i jak często. Jak ktoś zabezpiecza alkantarę to tez niech da znać. A no i czy drzwi i dechę smarujecie ;)

Cześć
Na pewno jest tu mnóstwo fanów detailingu, wiec fajnie jak byście polecili jakieś preparaty do impregnacji skóry w swoich autach. A najlepiej skóry oraz alcantary. Mi pykło dzisiaj 5kkm i jeszcze niczym nie smarowałem, a w niektórych miejscach widzę biały nalot. Nie sądzę ze jest to wytarcie, wiec pewnie wystarczy jakieś smarowidło i będzie git. Niestety skór nigdy nie miałem, a tez ekspertem od czystości nie jestem wiec nie wiem czego szukać żeby efekt był przyzwoity a nie wydać milionów. Panowie z RRC na pewno coś maja, ale pewnie drogo, a może wystarczy poszukać czegoś na Orlenie? Czasem wystarczy.
Pochwalcie się czym tam smarujecie swoje skóry i jak często. Jak ktoś zabezpiecza alkantarę to tez niech da znać. A no i czy drzwi i dechę smarujecie ;)
Mimo, że stosowałem środki od RRC to nie mam do nich przekonania, niektóre są po prostu kiepskie jak za swoją cenę.

Zamiast oszczędzać i kupować jakiś środek na Orlenie to zainwestowałbym w środki np. Colourlook albo Gliptone. Nie są najtańsze, ale sporo lepsze niż te oferowane na stacjach.

Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka

Gliptone, jak radzi kolega wyżej. Sprawdzone.

polecam colourlook, ( mam taka sama wersje jak Ty) polecam

czyszczenie preparatem gliptone lub preparatem colourlock w wersji soft, a następnie impregnacja powłoką kwarcową do skór KUBE BOND Leather Shield - 3 warstwy. Na rok spokój.

Mi szwagier polecil Meguiars Gold Class Rich Leather. Jestem bardzo zadowolony.

Załączniki

• 20191026_145948.jpg
    20191026_145948.jpg
    82.3 KB · Wyświetleń: 39
  • 20191002_193510.jpg
    20191002_193510.jpg
    75.6 KB · Wyświetleń: 30
Jeśli masz siedzenia standardowe skóra to możesz zastosować Colorlock - Cleaner a potem Leder Versiegelung
ale jeśli są sportowe z dziurkami to bezpieczniej będzie zastosować chusteczki np. colorlock

Ewentualnie trochę taniej ale nie znaczy gorzej to gliptone gt11 gt12.

Jeśli masz siedzenia standardowe skóra to możesz zastosować Colorlock - Cleaner a potem Leder Versiegelung
ale jeśli są sportowe z dziurkami to bezpieczniej będzie zastosować chusteczki np. colorlock

mam skórę z alcantarą

Amortyzatory
Powrót