[155] Hamulce

• Autor wątku Autor wątku laska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ponizej 200 zł ciężko kupic markowe sprężyny

Ok. koedzy doszliśmy że musze wymienić sprężyny, ale co z tym hamulcem??? Dzisiaj sprawdziłem hamulce na tyle. Tarcze i klocki w porządku zaciski też wyglądają dobrze. Tłoczki cofłem bez problemu...

Spróbuj przesmarować prowadnice, bo one lubią się zapiekać, Kilka razy u nas w Lancii Dedrze, a to jest to samo co ar 155 najpierw ciężej działały, a później się zapiekły dwa razy, a przesmarowanie prowadnic pomogło.

No to już zmieniłem te sprężyny i porobiłem hamulce..... Wczoraj w tyle mojej belli zaparkował seat ibiza:evil:

no to tył Sobie jeszcze zmienisz :p tyle że za darmo:d

Raczej nie. Poszedłem z gościem na ugode bo go znam. Zaraz była wizyta u blacharza i stwierdził ze zrobi to za 500 zł. Nic nie pękło ani nic... nawet na zderzaku niema prawie żadnych śladów tylko mały odprysk. Klapa bagażnika w jednym miejscu odstaje tak może z pół centymetra. A seat nie wyglądał ciekawie, obie lampy,zderzak,z chłodnicy zaczeło kapać... Nie myślałem że alfa ma taki tył wytrzymały...

To te hamulce nie takie słabe skoro parkują na nim inne auta ;)

Nie no są ok. tylko dwa trzy pierwsze hamowania po dłuższym postoju np. po nocy są słabe. Ja hamowałem bo wyjechał mi gość astrą z podporządkowanej a seat już nie zdążył. Gość z opla uciekł i nawet numerów nie spisałem... powiedzcie w ibizie z 95 roku ABS-u nie ma??? bo pisk był straszny i ślady na jakieś 15 metrów...

laska, i gdzie była wina słabszego tyłu?

Okazało się że jeden tłoczek na tyle był zapieczony(dziwne że na diagnostce twierdzili że jest ok) Parę dni temu wymieniłem wszystkie tarcze z klockami,serwo,jeden przewód(prawy przód) i nowy płyn zalałem. Powiem wam że jest masakra teraz! Autko super hamuje! Nawet za dobrze. Wolałem jak z większym oporem działał. Teraz wystarczy tylko noge na pedale położyć i trzeba uważać żeby głową w szybe nie uderzyć :)

Okazało się że jeden tłoczek na tyle był zapieczony(dziwne że na diagnostce twierdzili że jest ok) Parę dni temu wymieniłem wszystkie tarcze z klockami,serwo,jeden przewód(prawy przód) i nowy płyn zalałem. Powiem wam że jest masakra teraz! Autko super hamuje! Nawet za dobrze. Wolałem jak z większym oporem działał. Teraz wystarczy tylko noge na pedale położyć i trzeba uważać żeby głową w szybe nie uderzyć :)

jakie serwo założyłeś?

Amortyzatory
Powrót