Halo Halo PŁOCK?SIERPC?

• Autor wątku Autor wątku alienek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
no ja też musze swoją zregenerować, ale szkoda gadać..... myślałem że końcówka drazka/drążek kierowniczy a tu maglownica:/ ja pierdole.... za regeneracje krzyczą 800PLN ale już uruchomiłem ogrzewanie w garażu i bede kminił patent jak wypali to się pochwale:)

431123_311053838946311_100001250928834_924647_1063810236_n.jpg

hehe true :D

Panowie w ta sobote jest spot Płockiego Forum Moto :D

Galeria Mosty 3 poziom godz 16 00

Ma ktos czas zeby podjechac w kilka Alfetek ?

troche ludzi ma byc ;)

Ja narazie odpadam..
Czekam na chłodnice i inne pierdoły, a i licze na lżejsze mrozy żeby zabrać się za wymianę i żeby piwo nie zamarzało przy robocie:)

No w takich warunkach to masakra cos robic :)

Ale w cieplej piwnicy mozna sie juz w co nieco pobawic i piwko ma odp temperaturke :)

Jeszcze nie skonczylem ale juz bliziutko finalu :)

Załączniki

• DSC_0151.jpg
    DSC_0151.jpg
    86.2 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC_0164.jpg
    DSC_0164.jpg
    68.3 KB · Wyświetleń: 48
O proszę:)
ładnie się prezentuję:) jakiś szablon wycinałeś??
u mnie w garażu dzisiaj przy -20, rano było -6 nie jest najgorzej ale ręce marzną przy śrubkach:)

Malowanie na czerwono potem naklejka, matowanie i malowanie na bialo ;)
Plus to ze nie musisz odkurzac auta co rano :)

no to ja z rdk jedziemy może ktoś jeszcze zajrzy ;)

p.s. nie zapomnij zapasu od Seby hehe

Witam.

Panowie, potrzebuję, żeby ktoś z Płocka obejrzał te alfę http://allegro.pl/show_item.php?item=2112081683
Konkretnie to podłączyć kabelek dla zweryfikowania przebiegu i jak macie miernik to również grubość lakieru.
Nr VIN: ZAR93700005236577
Ja już ją oglądałem, ale tak na szybko. Co zauważyłem to: tylne lewe drzwi ciężko zamknąć, na prawej stronie minimalna przycierka, na masce małe wgniotki i na prawym błotniku u góry. W komorze silnika osłona kolektora jakby pognieciona i czy te "mazy" na kielichach amortyzatorów to na pewno fabryczne są?
To tyle co ja zauważyłem, a prosiłbym o zerknięcie Waszym bardziej doświadczonym okiem.
Kilka zdjęć telefonem zrobionychSNC00145.jpgSNC00146.jpgSNC00147.jpgSNC00148.jpgSNC00149.jpgSNC00151.jpgSNC00152.jpg

pozdrawiam
mirek
693889917

Witam!
Generalnie nie ma opcji zweryfikowania, podłączając kabelkiem sprawdzenia przebiegu tego auta. Tzn sprawdzenia czy była ingerencja w stan kilometrów. Na granicy czy w płocku są ludzie, ktorzy robią to tak profesjonalnie, że nie dowiesz się. Bo jeśli w Alfie zostaje takowa informacja w komputerze to i to jest tak zrobione że będzie się pokrywać z stanem licznika!!!
Najlepiej sprawdzić w przeglądzie niemieckim TUV, czy Karpazie Belgijskim. Bo nie wiem skąd auto jest!
Jeśli z Niemiec to jest szansa że była historia servisowa i serwis!!!
Na kelichach to norma!
A czujnik grubości lakieru. Hmmmm. Ciężko już znaleść auto nigdzie nie malowane!!! jestem pewny że sprzedający ma a jak nie on to koledzy jego napewno!!!

Siemanko Panowie co tu tak cicho ? :D

Cześć

Witam!
Generalnie nie ma opcji zweryfikowania, podłączając kabelkiem sprawdzenia przebiegu tego auta. Tzn sprawdzenia czy była ingerencja w stan kilometrów. Na granicy czy w płocku są ludzie, ktorzy robią to tak profesjonalnie, że nie dowiesz się. Bo jeśli w Alfie zostaje takowa informacja w komputerze to i to jest tak zrobione że będzie się pokrywać z stanem licznika!!!
Najlepiej sprawdzić w przeglądzie niemieckim TUV, czy Karpazie Belgijskim. Bo nie wiem skąd auto jest!
Jeśli z Niemiec to jest szansa że była historia servisowa i serwis!!!
Na kelichach to norma!
A czujnik grubości lakieru. Hmmmm. Ciężko już znaleść auto nigdzie nie malowane!!! jestem pewny że sprzedający ma a jak nie on to koledzy jego napewno!!!

Trudno się zgodzić z kolegą- trudno nawet uwierzyć że na forum istnieją ludzie piszący takie bzdury.
Wszystko da się sprawdzić- podpięcie kabelka nie daje 100% pewności ale coś tam pokaże. Przebieg może się różnić o 3% między wyświetlaczem a hodometrem- często zdarzaj się nieudane korekty, na kompie wyskakuje np. 0. Poza tym podpięcie pokaże Ci usterki lub błędy- np. ABS, sonda lambda,itp.

Nie wierzcie ślepo w książki serwisowe itp- można to kupić za kilkanaście zł. na Allegro. Dobre oględziny auta zweryfikują opis sprzedawcy z rzeczywistością.

Miernik lakieru to dobry pomysł- grubość powłoki w Alfie to 100-120, chociaż dopuszcza się powtórne lakierowanie czyli w tym przypadku 200. Zawsze będziesz widział czy jest szpachla.

Witam.

Dzięki Panowie za zainteresowanie sprawą. Temat proszę uważać za nieaktualny, nie będzie dalszych manewrów z tym autem(serce jakoś nie bije do niej:)). Szukam dalej.

pozdrawiam
mirek

Wie ktoś może gdzie w Płocku dobierają kolor lakieru:confused: Najlepiej taki, który nabijają w puszki do własnoręcznego malowania.
Muszę pomalować ramkę do radia, bo te co są w sprzedaży nijak nie pasują do koloru deski rozdzielczej.
Proszę o pomoc -snoop-

Dobierają kolory na wolskiego, jak kiedyś było autko za 100 ml płacisz 10 zł, dorabiają i wlewają w taki pojemniczek plastikowy, a jeżeli chodzi o spreja to chyba na Jachowicza na samym końcu na przeciwko byłej mleczarni

Cześć

Trudno się zgodzić z kolegą- trudno nawet uwierzyć że na forum istnieją ludzie piszący takie bzdury.
Wszystko da się sprawdzić- podpięcie kabelka nie daje 100% pewności ale coś tam pokaże. Przebieg może się różnić o 3% między wyświetlaczem a hodometrem- często zdarzaj się nieudane korekty, na kompie wyskakuje np. 0. Poza tym podpięcie pokaże Ci usterki lub błędy- np. ABS, sonda lambda,itp.
Istnieją ludzie, którzy np. handlują samochodami. Nie tylko ci, którzy przeżywają na forum swoje auto, które posiadają od 3lat. Nie wiem ile Alf przewinełem, nawet nie jestem w stanie policzyć, jak i inyych aut.
Dalej twardo będe stał przy tym (doświadczenie i nie na 10autach), że cofa się liczniki u ludzi, którzy robią to tak że nie ma żadnej opcji w niezgodności w km po cofnięciu! Jedziesz do serwisu i nic ci nie mają prawa powiedzieć. Tak musi być to zrobione. Alfa to jeden z najprostrzych aut do cofnicia szafy!!! W Mercedesach nowych masz 4 miejsca w których zostaje ślad km! Patrz, kuźwa głupek taki jak ja z forum, mówi ci kolego! Niestety! Zaden serwis nic nie wykazał!!!!! Tyle że kosztyje to 350zł nie 50zł jak w Alfie!!! Trudno uwieżyć????!!! Hmmm. Całe życie się człowiek uczy i dowiaduję się czegoś nowego! Co za dziwy!?

Cześć

Ja rozumiem i wiem jak działa rynek samochodów używanych w tym kraju- ale nie można pisać że pewnie kręcony i nic nie sprawdzisz, że mierniki to handlarze mają itp. Wielu ludzi kupuje z marszu a później płaczą na forach że auto się zepsuło, że ta a ta marka to do d... .

Trzeba kazdemu potencjalnemu kupującemu który się zwraca z prośbą o pomoc doradzić, powiedzieć gdzie zajrzeć, co sprawdzić. Trzeba także tępić takich handlarzy co sprzedają rozbitki poskładane na szybko w stodole lub 10 letnie diesle w kombiku z hakiem z przebiegiem 100 tys. km.

PZdr

Amortyzatory
Powrót