Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
"nikt nie mruga to nie oślepiam" - no aż tak pewny to bym nie był, mnóstwo osób po prostu nie ma w zwyczaju mrugać/trąbić jeśli nie ma realnego niebezpieczeństwa.
Od kilku miesięcy jeżdzę na H7 led, nie pamiętam modelu, ale polecił mi je kolega forum.
Jak dla mnie, żadna żarówka H7 nie da tyle światła,
Od kilku miesięcy jeżdzę na H7 led, nie pamiętam modelu, ale polecił mi je kolega forum.
Jak dla mnie, żadna żarówka H7 nie da tyle światła, co Led (a przynajmniej ten co posiadam), w sumie, to żadko kiedy używam świateł drogowych,bo efekt jest jakbym zapalił świeczki
Jeździłem też na polecanych żarówkach H7 typu tungsramy 90 -120% świeciły poprawnie, lecz z czasem traciły swoją pierwotną jasność, do tego stopnia, że gdy przepaliła się jedna z nich, to po założeniu w jej miejsce byle jakiej z marketu świeciła lepiej niż druga niby +120%. Linia odcięcia w led jest prawidłowa, dokładnie taka sama jak przy żarówce.
Oczywiście są różne ledy i róznie świecą np. miałem wcześniej h7 led bosmy... i tutaj problem był taki, że nie dało się tego poprawnie ustawić w soczewce w 159, może w innych autach dawałoby radę ale u nas nie. Albo było plama światła 2m przed autem, a dalej ciemno albo świeciło tylko na boki, no ogólnie kiepskie to było. W obecnych niema tego problemu. Także jazda po zmroku stała się o wiele przyjemniejsza. A skoro linia odcięcia jest taka sama jak przy zwykłej żarówce, lampy ustawione na stacji diagnostycznej,więc raczej nic nie oślepia kierowców jadących z naprzeciwka.
Potwierdzam też mam led h7 i o ile w normalnych warunkach jest znośnie to w deszczu jest nie najlepiej, żonka ma w samochodzie xenon przy jej światłach moje h7 led to kiepski żart. Ja osobiście powoli zbieram klocki do fabrycznego xenonu innego wyjścia nie widzę.
[MENTION=114]Belfer[/MENTION] tak z ciekawości ile te nowe philipsy maja lumenów, bo przegladajac oferte na allegro nie znalazłem takiej informacji..i zastanawiam sie czy to aby nie celowe (mydlenie oczu procentami bez konkretnego info o lumenach).
Wiem, że strasznie słabej jakości te zdjęcia, ale tak tylko chciałem pokazać mijania,mijania+drogoweTylko najpierw pokaż zdjęcia, ewentualnie film z jazdy (najlepiej po mokrym)
Wiem, że strasznie słabej jakości te zdjęcia, ale tak tylko chciałem pokazać mijania,mijania+drogowe
https://zapodaj.net/cf5926c8fd18b.jpg.html
https://zapodaj.net/82110cbd91025.jpg.html
Tylko właśnie przez tą jakość zdjęć chyba za dużo nie da zobaczyć...
Widać, że asfalt był suchy i dość dobrze oświetlają drogę. Tylko, jak się prezentują na mokrym? Widmo światła jest typowe dla LED'ów, czyli nie rozkłada się równomiernie, jak z H7 klasycznych. Powiedział bym nawet, że lewa świeci nieco dalej niż prawa... Takie zdjęcia najlepiej robić w wygaszonym parkingu podziemnym lub na placu z dużą powierzchnią asfaltową lub betonową. Sam właśnie mam jutro podjechać w takie miejsce, żeby pokazać działanie LED'ów Philipsa i zwykłych żarówek.
Miałem Bosmy i wytrzymałem jakieś 15km. Może i jaśniej to świeci ale brak równomierności oświetlania tego co przed maską jest mega męczące. Tu plamka, tam plamka. Nieeeeeeee
Z innych ciekawostek dodam, że klasyczna halogenowa H7 , jak również i inne H - mają deklarowaną żywotność 1 000 godzin, a zadam pytanie : czy tak bardzo często je zmieniacie? A wszystkie +50% , plus 100% - mają trwałości jeszcze niższe - nawet w granicach 100 - 200 h ...Z ciekawostek dodam tylko, że Philips przewiduje 5000 godzin pracy na tych LED'ach 2 gen. Jak ktoś jeździ w trasy i używa ich w dzień, to długo się nimi nie nacieszy.
Z innych ciekawostek dodam, że klasyczna halogenowa H7 , jak również i inne H - mają deklarowaną żywotność 1 000 godzin, a zadam pytanie : czy tak bardzo często je zmieniacie? A wszystkie +50% , plus 100% - mają trwałości jeszcze niższe - nawet w granicach 100 - 200 h ...
Dodatkowo - przy ledach ta trwałość nie oznacza zupełnego zgaśnięcia, tylko spadek strumienia światła o połowę.
Nie dramatyzujcie : w 500 godzin przejedziesz ( ze średnią prędkością 60 km/h ) 30 tys. km . Jak latasz po autostradach , to w tym czasie zrobisz 50 tys.