Drimacus
Nowy
Taka temperatura jest na zewnątrz odbłyśnika a nie w środku gdzie znajduje się LED. Ledy oddają ciepło w tył na radiator a zwykłe żarówki H7 do środka.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zastanawiam sie jak szybko te 70 stopni w środku lampy wykończy odbłyśnik....
To jest wysoka temperatura. Mi np nie uśmiecha się regenerowanie odbyłsników co 2 lata....
Wilgoć, brud...Najpierw zregeneruje odbłyśniki i zobaczymy jaki będzie efekt. Napewno podzielę się informacją po regeneracji.
A czy jest przymus zamykania lampy ? Nie może być tak żeby ten radiator wystawał delikatnie z lampy?
Nie wiem czy doczytałeś ale światła bardzo chwale w GT, w Spiderze natomiast w 159 to porażka. Wiekszość się ze mną zgodzi.
... do tej pory k.. czym jeździliście???.....
Teraz mam zenony 25W w Giulii i nie ma jakiejś szalonej przepaści względem mojej 159, a spodziewałem się, że będzie..
Co do "wypalania" odbłyśników to problemem jest ilość mocy, która w halogenie H7 idzie w podczerwień. Te tam 70 czy 80 stopni na radiatorze LEDa to jest żart przy tym.
A jeszcze w kwestii oślepiania, to z moich doświadczeń po nieprawidłowym zamontowaniu żarówki H7, konstrukcja projektora (odcięcie) w 159 sprawia, że "zagubione" światło nie wali po oczach innych uczestników ruchu jak co drugie Ducato, tylko raczej strumień idzie ostro w dół - po felernej wymianie byłem w szoku jak jasno zrobiło się tuż przed autem, tylko że później dopiero zauważyłem, że nie widzę dalej niż na 20mTak więc teoretycznie taki LED, nawet jeśli nieprawidłowo umieszczony (mają zazwyczaj pierścienie, pozwalające obracać trzon względem mocowania), nie będzie oślepiał, a co najwyżej "para pójdzie w gwizdek".
Bzdury piszesz.Kurza ślepota,brudne szyby albo wypalone odblysniki.Cos z tych rzeczy tycz sie 145/6 i 159 w twoim przypadku.
Najprawdopodobniej jutro dostanę najnowszy produkt Philipsa czyli H7 z linii "X-tremeUltinon LED gen2".
Dostanę je na testy a potem byćmoże będę miał możliwość zakupu, nieco taniej niż na allegro: https://allegro.pl/oferta/philips-h...cb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951
Niby jest już filmik testowy ale moim zdaniem mało obiektywny: https://www.youtube.com/watch?v=17sVHfR5zIc
Postaram się zrobić zdjęcia i może jakiś filmik z jazdy. Tylko znając życie będzie to niezbyt szybko. Za to będę chciał szybko ocenić je, jako użytkownik a nie YouTube'r, który z tego ma profity.