GTV czy Spider? Co myślicie o tym samochodzie z 3.0 V6?

• Autor wątku Autor wątku lukaszzarzynski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ozzy napisał:
Ktoś mi ostatnio pisał że jego 2.5V6 pije 10L w trasie... mi się nigdy nie udało osiągnąć 13L
Może coś było nie tak z Twoim silnikiem.

Co najmniej 2-óch moich znajomych mówiło, że przy spokojnej trasie spalanie spada wyraźnie poniżej 10.

Chcę kupić GTV

Witam
ostatnio wpadła mi w oko GTV-ka. Chciałbym ją kupić ale obawiam się o koszty jej utrzymania (naprawy, wymiany płynów itp) i jak jest z jej awaryjnością. moglibyście mi doradzić czy warto "pchać się" w ten ten model Alfy czy poszukać czegoś innego. Z góry dziękuję za pomoc.

No i bardzo ważna rzecz. mianowicie cena samego auta tj. w jakich granicach cenowych dostane porządną GTV-ke (na allegro ceny zaczynają się od 10tyś w górę).

Ostatnia edycja:
criss2007, jak przejrzysz na forum dział z Gtv'kami dowiesz się jakie są ich zalety i mankamenty. Pytasz o awaryjność, bo kumpel/sąsiad/mechanik itd. powiedział Ci że Alfy się psują, czy jeździłeś już jakąś Alfą? Musisz mieć na uwadze, że Gtv jest już leciwym autem. Aby znaleźć dobry model trzeba liczyć się z długimi poszukiwaniami. A nawet, jak już taką znajdziesz, to i tak trzeba będzie w nią zainwestować.

Pzdr

czy nowy czy stary kazdy sie psuje... a ceny bywaja rozne zalezy co chcesz wymienic,np. pasek wielolkinowy aletrnatora ok 60-70zl, pompa wspomagania 600-700, tarcze hamulcowe 110-130zl przod, silniczek krokowy 700zl itd oczywiscie ceny nowych czesci

teraz sie szykuje do wymiany wariatora i rozrządu i koło 1100zł mysle ze na to wydam... po czym bede chcial sprzedać moja GTV gdyz powiekszyła mi sie rodzina...

Jedno jest pewne i niezaprzeczalne jeżeli kupisz auto zaniedbane co odrazu sugerować bedzie cena to bedziesz musiał liczyc sie z wydatkami ale to zasada która dotyczy wszystkich aut używanych.
Co mogę polecic to dokładne sprawdzenie auta w serwisie przed jego zakupem.

Dokladnie! Ja sie polasilem na "okazje" i wladowalem pozniej 5tys... Okazalo sie w koncu, ze nie kupilem auta za 13tys tylko za 18tys! Ale i tak nie zaluje! Poszukaj jeszcze na forum wskazowek jak dobrze kupic auto...
Pozdrawiam i zycze powodzenia w szukaniu! ;)

a ja bym bardziej proponował zakup GTV-ki od któregoś z Alfaholikow ;)

ja bym bardziej proponował zakup GTV-ki od któregoś z Alfaholikow
Jeśli któryś z nich byłby skłonny sprzedać :D Słyszałem już na tym forum deklaracje, ze Gtv zostanie ze swoimi właścicielami do końca dni swoich :D :D :D Klubowe Alfy z reguły są wypieszczone i zadbane, a takie trudno znaleźć w ogłoszeniach.
No i bardzo ważna rzecz. mianowicie cena samego auta tj. w jakich granicach cenowych dostane porządną GTV-ke (na allegro ceny zaczynają się od 10tyś w górę).
Trudno generalizować, ale zakładając, że poszukujesz auta w rocznikach poniżej 2000, to powinieneś się zmieścić w około 18-19 tys za za zadbany egzemplarz. Swego czasu oglądałem przypadkiem ze dwie Gtv w okolicach Poznania w cenie ok. 11 tys i przyznam szczerze, że żadnej z nich bym nawet wrogowi nie polecił. Zniszczone wnętrze z dziurami w siedzeniach, kierownica przetarta niemal do plastiku, krzywe drzwi i zderzaki... dramat.
Ja za swoją sporo przepłaciłem, ale po dwóch latach mogę napisać, że nie żałuję zakupu.
Pozdr!
Piciu

ja chce moja sprzedac ale to nic pewnego... i przyznam ze trzeba przy niej posiedziec... w tym tygodniu jeszcze chce rozrzad wymienic i wariator.. wiec jak jestes bardzo zainteresowany moge dac fotki ale szczerze mowie ze trzeba przy niej posiedziec :)

---------- Post dodany o godzinie 20:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:59 ----------

jesli jej nie sprzedam to doprowadze ja do idealnego stanu... a sprzedac chce bo rodzinka sie powiekszyła

dobra kolego powiem inaczej... autka Ci nie sprzedam ze wzgledu ze nie chce wrogów bo jest w nim sporo do robienia jeszcze a jednak zapadła decyzja z przyszłą żoną ze kupimy drugie a to zostanie... fotki jak co mam na polskajazda.pl ponizej dodaje link.

Alfa Romeo GTV

Na forum to za bardzo nie licz :) Kazdy kto ma zadbany egzemplarz nie bedzie go sprzedawac a jesli nawet to sprzedaje tak zeby przypadkiem nikt nie kupił :D

Poszukaj na wolnym rynku czegos w miare zadbanego a potem zainwestuj podobną kase jak wszyscy na forum i wyjdzie Cie to samo a bedziesz wiedzial co masz i co w nim zrobiles sam

I nie daj Boże, żebyś się łapał za jakieś okazje cenowe. Bo później się nie wypłacisz na mechanika ;) Ja np. kupiłem za 14.300 a włożyłem 5.000 :> I teraz się cały czas boję, żeby nic nowego nie wyszło ...

Amortyzatory
Powrót