williamdrake
Użytkownik
Ostatnią edycję dokonał moderator:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hammer napisał:Hmmm, 230 konny, 1.8 litrowy turbodoładowany silnik.
Powiem szczerze, że liczyłem na unowocześnioną tradycyjną V6-tkę, być może doładowaną.
Ciekawe z jakiej "stajni" będzie ten silnik? A może będzie to konstrukcja AR?
Ma ktoś o tym jakieś informacje?
fr33 napisał:wydaje mi się ze po wstawieniu ciężkiego V do takiego krótkiego auta zabiło by jego prowadzenie... nie dziwie się ze wybrali doładowane, rzędowe 1.8 .. dużo lżejsze ..
Hammer napisał:Ale wtedy cena takiego auta poszłaby pewnie kilkanaście procent w górę.
fr33 napisał:i kto by to im kupił wtedy?
Powiem szczerze, że liczyłem na unowocześnioną tradycyjną V6-tkę, być może doładowaną.
Hammer napisał:fr33 napisał:i kto by to im kupił wtedy?
A kto kupuje Mini, Audi i Mercedesy w najmocniejszych wersjach :wink: ?
Koszty produkcji V6 i nowa polska akcyza na auta powyżej 2 litrów zabiłyby to auto
Hammer napisał:Hmmm, 230 konny, 1.8 litrowy turbodoładowany silnik.
Ciekawe z jakiej "stajni" będzie ten silnik? A może będzie to konstrukcja AR?
Ma ktoś o tym jakieś informacje?
PietereQ napisał:Taa jeszcze może transaxle na porządnym torque - tubie, turbiny o zmiennej geometrii, skorupę z karbonu, magnezowe campagnolo, i wiatrak z tyłu do zwiększenia dociksu....
Silnik to oczywiście T-jet to samo co jest montowane we wszystkich autach koncernu fiata.
Hammer napisał:PietereQ napisał:Taa jeszcze może transaxle na porządnym torque - tubie, turbiny o zmiennej geometrii, skorupę z karbonu, magnezowe campagnolo, i wiatrak z tyłu do zwiększenia dociksu....
Silnik to oczywiście T-jet to samo co jest montowane we wszystkich autach koncernu fiata.
(Nie mogę czytać takich bzdetów więc muszę zareagować)
No więc może wrócimy od razu do zaprzęgów konnych?!? Bo po co pchać technikę do przodu i wprowadzać nowoczesne rozwiązania do samochodów seryjnych?!? Bo co nam ABSy, ASRy i choćby hamulce tarczowe?!?
Wiesz jak zaawansowanym technicznie samochodem jest zwykła MiTo?Hammer napisał:Ja tu piszę o UNOWOCZEŚNIANIU konstrukcji, czyniącej z MiTo bardziej atrakcyjny produkt.
Lepsze przekupy, która przynajmniej wiedzą co mają na targu, niż klient który nie ma o niczym bladego nawet pojęcia.Hammer napisał:Poza tym nie będę przytaczał tu poprzednich wypowiedzi z innych tematów, gdzie narzekacie, że Alfa MiTo ma "to i tamto z Opla i Fiata" i że "z Alfy to już praktycznie tylko znaczki zostały". Normalnie jak przekupy na bazarze...
Wypośrodkowany, to znaczy jaki? Taki z niezbyt agresywnym charakterem? Dużo mięcha z dołu i kręcący się tak do 6K? Wypośrodkowany w sensie konsumpcji paliwa i osiągów, emisji? Czyli taki nijaki? Czy może umieszczony centralnie? Bo to różnica w semantyce. Wersje GTA nigdy nie były jakimiś wydumkami z drzewa, tylko wzmocnionymi i przede wszystkim lżejszymi wersjami zwykłych modeli plus mody w zawieszeniu (ok de facto był tylko jedyny taki, ale jak widać wyznaczył standardy których nie można osiągnąć nawet po 40 latach)Hammer napisał:Ja osobiście chciałbym widzieć w wersji GTA (nazwa zobowiązuje) prawdziwą sportową innowację na najwyższym poziomie (albo w miarę wysokim). Czyli zmodyfikowany i wypośrodkowany (wydaje mi się, że dość łatwo się domyślić, że inaczej być nie może) "prawdziwie Alfowski" silnik
PietereQ napisał:Dobra widzę, że nie zrozumiałeś ironii.
Po pierwsze: jako fan marki (chociaż od niedawna ale jednak) nie chciałbym, żeby w Alfie Romeo były montowane seryjne silniki Fiata. Skoro tobie to nie przeszkadza to twój problem.PietereQ napisał:-Klasyczna v6 alfy w MiTo.
-Raz, że w dzisiejszych czasach praca nad ponad 30 letnią konstrukcją, którą wykończyły emisje.... gdzie wszystkie silniki fiata na najbliższe lata mają spełniać najbardziej rygorystyczne normy emisji...
PietereQ napisał:-dwa, która NIE JEST PRODUKOWANA od ponad 3 lat. Pewnie już formy odlewnicze poszły na złom. Tak a propos rozwoju technologicznego, o który postulujesz w swojej wypowiedzi, wychodzi dość sprzecznie.
PietereQ napisał:-po kiego grzyba do takiego małego auta montować 6 cylindrową kotwicę. Lekki 4 garowe turbo to najlepszy pomysł, i chwała im za to.
PietereQ napisał:Ale jaki ma to związek z dyskusją tu prowadzoną?!
PietereQ napisał:Wiesz jak zaawansowanym technicznie samochodem jest zwykła MiTo?
PietereQ napisał:Lepsze przekupy, która przynajmniej wiedzą co mają na targu, niż klient który nie ma o niczym bladego nawet pojęcia.
PietereQ napisał:Wypośrodkowany, to znaczy jaki?