[GT] GT by Gruby

• Autor wątku Autor wątku Viper
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Hahah, ja też, dopóki wszystko pasuje :D

Jeśli ktoś byłby zainteresowany alu 18" z blackline to idą pod młotek. Cena 2tys. Na nich opony 225/40, bieżnik jest, ale rocznik szału juz nie robi '10. Więcej info pw

Ostatnia edycja:
Tez miałem bez niczego robić na około 180KM, ale jak dorzucę ten IC z nierdzewką to myślę, że tam parę kucy więcej nie zaszkodzi :D

Orientuje się ktoś czy do gt da się założyć alufelgi o rozstawie śrub 5x114/120?

oczywiście tylko wymagane będzie zastosowanie odpowiedniego dystansu co także wiąże sie z dobraniem odpowiedniego ET felgi aby wszystko nam sie ładnie zmieściło

A wiesz może, przykładowo podam te nad którymi myślę, Japan racing jr18 18", 9,5j, et22, 5x114/120, czy z dystansem zmieszczą się w nadkolu?

[MENTION=26035]arquadiusy[/MENTION] takie miał w swoim aucie, pisz do Niego, ja z takim setupem mam 10mm dystansu, ale nie zmieniałem rozstawu.
Najważniejsze jest jaki gruby musi być dystans zmieniający rozstaw.

Viper, te Japan R. ładnie wyglądają, ale porównaj sobie w ten deseń felgi u Pafki i Opozycjonisty...
Trzymałbym się wpierw ori Alfy, a potem szukał gdzie indziej.

[MENTION=26035]arquadiusy[/MENTION] takie miał w swoim aucie, pisz do Niego, ja z takim setupem mam 10mm dystansu, ale nie zmieniałem rozstawu.
Najważniejsze jest jaki gruby musi być dystans zmieniający rozstaw.
20mm w Dystom (250zł za 2szt )
22mm w jakieś innej firmie
Takie najchudsze mi proponowali jak byłem zainteresowany jeszcze niedawno ;)

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Viper, te Japan R. ładnie wyglądają, ale porównaj sobie w ten deseń felgi u Pafki i Opozycjonisty...
Trzymałbym się wpierw ori Alfy, a potem szukał gdzie indziej.

No ładne mają te felgi, bl3 już od dawna mi się podobają ale jednak chciałbym założyć jakąś szerszą felgę.

- - - Updated - - -

20mm w Dystom (250zł za 2szt )
22mm w jakieś innej firmie
Takie najchudsze mi proponowali jak byłem zainteresowany jeszcze niedawno ;)

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Hmm, dystans 20mm plus ta felga 9.5j et22, czy to wejdzie?

Aa, nie. Jednak Arek miał et35 i przy tych felgach jest rozstaw 5x100 to i bez dystansów się obejdzie :)
Oponki 225/40, taki fajny naciąg powinien wyjść

Ja mam 235, naciąg wygląda tak:
13487842_1148349378539853_550038797_n.jpg

Jak masz duże brembo, to dystans będzie konieczny :P

Puzzle ładne, ukladalem takie same u siebie. Ale 200 będzie ciężko zrobić. Ja znam 2 auta z taką mocą na fabrycznym osprzecie. Ale 180 z ładnym dołem jest w zasięgu.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Ja mam 235, naciąg wygląda tak:
Pokaż załącznik 222538

Jak masz duże brembo, to dystans będzie konieczny :P

No to u mnie będzie trochę większy naciąg.
Te opony to vredestein ultrac sessanta? Bo właśnie się zastanawiam nad nimi lub dunlop sport maxx rt. Chwalisz je sobie?
Póki co nie mam ale będę myślał, żeby wsadzić jakieś brembo jak było w V6.

- - - Updated - - -

Puzzle ładne, ukladalem takie same u siebie. Ale 200 będzie ciężko zrobić. Ja znam 2 auta z taką mocą na fabrycznym osprzecie. Ale 180 z ładnym dołem jest w zasięgu.

180KM w gt już podobno dosyć fajnie śmiga :) a jak się uda parę kucy więcej to się nie obraże, wszystko wyjdzie w praniu ;)

U siebie mam 180km, wszystko fabryczne. I to jeszcze z zapasem, podczas strojenia jeden wynik na hamownii wyszedł 190km. Niedługo sam będę robił dolot u siebie to zobaczymy co na strojeniu wyjdzie.

No to u mnie będzie trochę większy naciąg.
Te opony to vredestein ultrac sessanta? Bo właśnie się zastanawiam nad nimi lub dunlop sport maxx rt. Chwalisz je sobie?
Póki co nie mam ale będę myślał, żeby wsadzić jakieś brembo jak było w V6.

Tak, to sessanty, kleją się całkiem dobrze, na mokrym też niczego sobie. ;)
[MENTION=34058]KaaC[/MENTION], felgi to Japan Racing JR 21.

Bawiłem się dzisiaj z rurami i pojawił się pewien problem. Na drodze stanął mi filtr powietrza i nie wiem czy to mam wyciąć czy co to z tym zrobić. Dwa zdjęcia nie moje, jak to ktoś ma zrobione. Tylko co potem, tam będzie dziura w środku?
alfafiltr.jpgalfafiltr1.jpgalfafiltr2.jpg

Amortyzatory
Powrót