[GT] GT 1.8TS 140KM czyli nowa zabawka omena!

• Autor wątku Autor wątku omen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Chociażby i Kona, co by to nie było to w elektryku się relaksujesz i odpoczywasz - cisza, nie szarpie, auto prawie idealne :)

Mama ledwo 22 lata, kocham mojego TeeSa, ale kurde - jak mam okazje sie przejechac hybryda to az skacze z podniecenia. Moim idealnym daily bylby Ioniq badz wlasnie Kona. Im spokojniej, oszczedniej i ciszej na codzien tym lepiej.
Co nie zmienia faktu, ze w czwartek wyciagnalem na dwa dni z garazu Alfiatko, jezdzac nia zamaist Forda i usmiech mi z ryja nie schodzil, cieszylem sie jak male dziecko :D

328 0000 km na liczniku..
2 przednie letnie nowe opony, lozysko kola tyl i w ostatni poniedziałek sprawnie przechodzimy kolejny przegląd.

W piątek włożyłem juz letni set, przestawiłem gwint troszkę niżej i jest kocur.
Za 2 tys km wymiana oleju i filtrów..
tyle z planów na ten rok ;)

288.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kurde u nas nie tyle pogoda mnie odstrasza jeszcze od letnich kół co ilość dziur które się pojawiły na drogach. Ta zima była wyjątkowo wilgotno-mroźna i rozepchało asfalt gdzie się dało. Zmieniać będę dopiero jak to załatają :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Omen w czwartek u nas min 13 w dzien a w piątek w dzień deszcze a w nocy -4. Pogoda mega zmienna w tym roku.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Kolejny wyjazd do PL za nami i 3 tysiące km w ciagu 4 dni. Problemów brak po za odkręcona obudowa filtra powietrza od podstawy akumulatora.
Średnie spalanie 9l/100km. Pobór oleju 0ml. Prędkości 120-150km/h.
Przy okazji małe sprawdzenie jak ma się silnik i spokojnie poleciała 210km/h na niemieckiej autostradzie wiec jest pryma sport.

Przy okazji wpadły same trójki.
44.jpg

Niezle sie trzyma!

Poniedziałek [emoji2959]
184.jpg

185.jpg

W dodatku od kilku dni zapala i gaśnie albo licznik nie pokazuje żadnych informacji..
poki co brak czasu na poszukanie co to [emoji85]

sprawdź masę do karoserii, jeśli tam wszystko ok to sprawdź klemy/przewody aku, oczywiście może to być mój ślepy strzał ale... kto wie ;)

Problemem okazała się być któraś kostka pod maska.
Posprawdzałem czy wszystkie dobrze siedzą i problem narazie zniknął.

Ktoś chętny na moje GT?
Z oba kompletami kół, świeżym rozrządem, po przeglądzie olejowo fitrowym?
Aktualny przebieg to 335tys km. Chyba 2005 rok. W moich rękach od czerwca 2013r. Do oddania z początkiem listopada za nie mniej niż 11 tys zł.

W samochodzie wszystko działa, nie jest nowy więc widać ślady użytkowania. Na pewno nie jest bezwypadkowy.
Na pokładzie czerwona skóra z działającym podgrzewaniem, pakiet zimowy, cyfrowa zmieniarka. Gwint KW, brembo 330mm, dolot noviteca pewnie w końcu włożę, rozpórka weichersa z przodu.
I wiele innych o których pewnie zapomniałem.

Ostatnio małe zmiany [emoji85]
GT dostało koleżankę, żeby jej smutno było :)
82.jpg

83.jpg

Ostatnia edycja:
Dawno nic o GT nie było, bo w sumie stała w garażu nie potrzebna..
Teraz od 2 tygodni na kanale.. na tapecie m.in nowe popychacze ( po remoncie 1-2 sie nie przyjęły ). Nowy rozrzad, serwis olejowo filtrowy, przegląd instalacji elektrycznej bo jednak problem z odpalaniem wrócił, wyciagnieta zostala miska olejowa z względu na uszkodzony gwint korka, wleciał nowy przegub wewnetrzny od strony pasażera..
Dziś wieczorem prawdopodobnie wróci na drogi a jej miejsce zastąpi F20 na wymianę podkładek pod wtryskami, bo na jednym mamy mały przedmuch.

Amortyzatory
Powrót