[GT] GT 1.8TS 140KM czyli nowa zabawka omena!

• Autor wątku Autor wątku omen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
no i dobrze ze przy alfie zostal :) 19 zoll a miejsca jeszcze jest widze, pewnie chwile wytrzymasz i dasz ja potem nizej :) te dotzy sprzedane ?

101863d1373752573-gt_1_8ts_140km_czyli_nowa_zabawka_omena-imageuploadedbytapatalk1373752407.379012.jpg

Kupa??

Artur narazie nie mam zamiaru nic modzic. Niestety z gowna (TwinSpark) sztabki złota nie ustrugasz;)

Do pomalowania mam 3 elementy, musze wymienić cewki i samochod bedzie do końca ogarniety.

1.8TS w tym samochodzie po prostu jeździ i tyle ;) nie ma rewelacji, a do byłej 147 nie ma co porównywać..

Jeżeli ten TS ma lepszy dźwięk od JTD to ja chyba głuchy jestem i tego nie słyszę;)

Prawciu spalanie ok 7.5l na 100km.
Samochod po prostu jeździ jak każdy inny niczego wiecej od niego nie wymagam bo nie ma czego i z czego ;)

Gosia auto do tych zdjęć było brudne, zakurzone i z 2 ptasimi kupkami ;) porządne mycie planuje na środę lub czwartek.

Rozważań opcje obniżenia + dystans ale to juz nie w tym roku ;)
20 raczej nie beda tu wchodzić ;)

Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk

W końcu. Ważne że Sebastian został przy AR, a to że kupił przepiękną Gyty i jeszcze w moim wymarzonym kolorze to w ogóle. Co do TS to przynajmniej nie można powiedzieć że masz Qpe na Rope :P. Felgi na prawdę godne, większy profil by nie wszedł? Ja bym (o dziwo) nic nie modził, jedynie KIT ew Gwint i dupo-wóz na co dzień co cieszy oko, a jak ogarniesz chałupe to przyjdzie czas na weekendowe V6. Pozdrawiam i czekam na reportaż z czyszczenia :)

Nie ma co biadolić,fajna furka w dobrym kolorze i z felunkiem na poziomie,a to że TS to wcale nic złego,przedewszystkim tani w miarę w remontowaniu jak na silnik rzędowy w swojej klasie i w formacie pojazdu.
Wole pierścienie,panewki docieranie zaworów niż wymiane turbiny IC,zaworów zaworków i filtrów ale co kto lubi -dieslem też bym troche pojezdził ale V6 jest memu sercu najbliższe:D
Działaj OMEN i niech ci jezdzi maszyna

- - - Updated - - -

Co do brzmień-w GTV wydech jest fajny i w kabinie z 2 litrowym TSem miło mi się jezdziło,nie było to V6 ale na pewno inaczej niż w 145/6 147 czy 156 to całkiem inna bajka.Ja jechałem GTV z wydechem IMASAF:D
Jakiś ragazzon,supersprint byłby ok,jak ktoś ma kase to możę zrobić coś na zamówienie np w MG motorsport w Siemianowicach Śl. i też będzie brzmiał i TS o ile wariator i reszta jest jeszcze w tolerancjach wymiarów:D

Wygląd bardzo atrakcyjny.Alu mocno to podkreślaja,choć ich wygląd to rzecz gustu.Ciekaw jestem,jak takie Gt prowadzi się na 19",na pewno jest cięzko.Dziwna szerokość opony,tylko 215.Opona musi być mocno naciągnieta,bo podejrzewam,że alu maja co najmniej 8" szerokości.

Świetny kolor.

1.8 w tej budzie powinien być zakazany.Zastrzelcie mnie,ale ten silnik totalnie nie pasuje do GT.

Cięzka sprawa przesiąsć się z 200konnej zabaweczki do takiego benyniaczka,ale grunt,że auto daje radosć.

Ps.Nie lepiej było poszukac JTD-ka ? Lub zagazować jakieś 3.0 ? No chyba ,że to taka okazja była.

Ostatnia edycja:
Tez sadze ze 1.8 TS w tej budzie to jakaś paranoja ale okazja była ;)
Po sprzedaży 147ki zostało jeszcze na pakiet startowy czyli olej, filtry i termostat;)
Opona jest elegancko naciagnieta bez przesady oczywiście. Wrzuce zdjęcie dzis wieczorem.

Co do JTD czy 3.2v6. Dieselek zabił by mnie podatkiem drogowym a 3.2v6 w tej budzie pewnie spalaniem i koszty ubezpieczenia są niestety dość wysokie.

Jest tylko 1 plan modzenia;) gdyby rozpadł sie ten TS to zakładam ze odrazu wkładamy 1.8TBi.
Ale na takie akcje napewno sie długo zapowiadac nie bedzie.

Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk

Amortyzatory
Powrót