Mały edit, bo pisałem wczoraj na szybko z głowy

Jeśli chodzi o kminienie które opisałem koledze [MENTION=82026]Prosper[/MENTION], to chodziło o to, że on chciał dołożyć nieoryginalne maty, natomiast sterować wszystko z panelu oryginalnego po jego dodaniu (a ma do wyboru nieoryginalny ale pasujący/dedykowany do Giuli/Stelvio, który IMHO jest OK). Sterowaniem ogrzewaniem tylnej kanapy bezpośrednio zajmuje się sterownik grzania tylnej kanapy który trzebaby dołożyć. Dlaczego jestem sceptyczny że to może nie zadziałać jeśli chodzi o ogrzewanie? Raz już przez to przechodziłem przy próbie odpalenia ogrzewania kierownicy. W aucie były fotele elektryczne bez grzania, były natomiast wszystkie wiązki kompletne do zwijacza kierownicy. Wymieniony został zwijacz, kierownica i panel sterujący. Od tego momentu kontrolki na przyciskach panelu to sobie ładnie świeciły ale nie działało. OK, no to wiadomo, w proxi trzeba włączyć, niestety to nic nie dało, skończyło się wic na tym że dodałem swoje sterowanie - z wyłącznikiem w kolumnie kierownicy z boku, odcinane po stacyjce(+przekaźnik i kontrolka w przycisku)). Jest ryzyko że nawet po dodaniu sterownika, wszelkich kabli itp to nie ruszy. Nie wiemy też czy coś trzeba zmieniać w proxi a nawet czy to wystarczy. Temat ryzykowny, bo się napracujemy i wyjdzie lipa?
Z kolegą Prosper omawialiśmy to żeby zrobić układ pośredni pomiędzy ori panelem, swój dekoder z przekaźnikami i z niego sterować nieoryginalnymi matami. I tu właśnie jest reverse engineering tego co panel wysyła (magistrala cyfrowa), znów temat niszowy, nie podejmuję się bez kilkudziesięciu szt zamówień bo się narobię a nie zarobię.
Oczywiście [MENTION=80796]Techno[/MENTION], spróbuj, może w przypadku tylnego ogrzewania się uda - ja nie mam czasu na zabawy - już z audio ugrzęzłem i robię z doskoku, w międzyczasie społecznie działam w lokalnej grupie 10-20h tygodniowo (chca nam spalarnię śmieci praktycznie pod domeme wybudować), więc dnia mało na cokolwiek (a przecież jeszcze mam rodzinę)