• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Grzane fotele

g0trek

Nowy
Auto
Alfa Romeo Stelvio
Czy u Was też tak długo nagrzewają się fotele ? W moim drugim samochodzie nagrzewają się dużo szybciej i na najwyższym biegu prawie parzą w d..., a w Alfie trzeba czekać dosyć długo i w końcu siedzenia są ciepłe, ale na pewno nie gorące. Za to kierownica nagrzewa się dosyć szybko i to jest ok.

Nie mam porównania, ale mnie się podoba. I kierownica i pod tyłkiem temperatury są ok.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Tak Niestety Alfy tak mają. Są bardziej nastawione na Włoski klimat :) Dla porównania jak jeździłem Subaru XV to ciepło miałem już po przejechaniu 1/3 odległości w porównaniu do Giulii.

W 156 miałem nawet welury a i tak grzały się tak że zdążyłem do domu dojechać zanim się zauważalnie ciepło robiło :)

Przy okazji zapytam po co są różne stopnie grzania? Czy ludzie jeżdżą z włączonym przez cały dzień i po to jest regulacja żeby nie parzyło?
Nigdy nie używałem grzania inaczej jak włączenie na maxa i wyłączenie jak już zaczyna się robić ciepło w tyłek. Nie mam potrzeby dalszego grzania bo ogrzewanie zaczyna działać a tyłek już ma wyrównaną temperaturę z fotelem :)

Muszę pochwalić natomiast grzanie kierownicy. Jest dość szybkie. Trochę nierównomierne ale i tak należy się za to nobel :D

Muszę pochwalić natomiast grzanie kierownicy. Jest dość szybkie. Trochę nierównomierne ale i tak należy się za to nobel :D

Jechałem ostatnio Mazdą 6. Tam kierownica grzeje tylko po bokach czyli w miejscach gdzie trzymamy. Góra i dół kierownicy nie sa podgrzewane, w Giulii zakres ogrzewanego obszaru jest większy.

Wiem, że pewnie wiekszośc z Was ma tu automaty, ja mam manual bo tak chciałem. I irytuje mnie trochę, że w manualu grzanie kierownicy nie jest połączone z grzaniem gałki zmiany biegów. W automacie nie ma to raczej znaczenia.

W automacie nie ma to raczej znaczenia.
w automacie manetki też nie jest kolorowo - przy kierownicy też nie są grzane a do tego metalowe. nie no żartuję - korzystam stale, ale nie przeszkadza. za to cała grzana kierownica to jest to czego zawsze mi brakowało. szkoda tylko że nie ma regulacji mocy jak fotele - przydałoby się do pełni szczęścia a nie tak zero - jedynkowo.

epsonix, racja,
jak się nagrzeje kiera to aż za ciepła ;-)
chociaż żona pierwsze co robi to grzanie kiery i foteli..

natomiast faktycznie, jeśli chodzi o temperaturę to fotele raczej nie parzą, natomiast mi to nie przeszkadza ;)

epsonix, racja,
jak się nagrzeje kiera to aż za ciepła ;-)
chociaż żona pierwsze co robi to grzanie kiery i foteli..

natomiast faktycznie, jeśli chodzi o temperaturę to fotele raczej nie parzą, natomiast mi to nie przeszkadza ;)
kierę po jakimś czasie trzeba wyłączyć bo wytrzymać nie mogę tak ciepła. natomiast fotele na poziomie max po jakiś 10min też ciut za ciepłe jak dla mnie, ale na 2 poziomie ideał nawet na dłuższą trasę

- - - Updated - - -

Ja odbierałem swoje auto w środku lata i pierwsze, co mi w nim brakowało, to była … chłodzona kierownica :P
mnie nigdy w lecie kiera nie parzyła. masz w swojej pakiet komfort (chodzi o szybę przednią z filtrem IR)? właśnie dla mnie to był mus, w 159 żadnej nie miałem i pamietam że mnie kierownica parzyła (a w pierwszej czarne skóry, stąd mam juz awersję do czarnych skór)

Amortyzatory
Powrót