• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[Giulietta] "gruszka" turbiny 1.4 TB MA

marcin_gd

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA 170km DISTINCTIVE
Witam serdecznie,

będąc ostatnio u mechanika stwierdzono, że mam do naprawy/wymiany część widoczną na załączonym zdjęciu. 20630159_846466528844929_1019247106_o.jpg Po przeszperaniu internetu i dostępnych źródeł udało mi się ustalić, że jest to tzw. gruszka turbiny (zawór), czy aby na pewno dobrze zidentyfikowałem tą część? Główne pytanie brzmi gdzie mogę dostać tą część? przeszperałem chyba wszystko i nigdzie do mojego modelu giulietty nie mogę jej znaleźć. Może istnieje możliwość regeneracji? Będę wdzięczny za wszystkie informacje

Niestety julka musiała trochę postać na powietrzu przy odprawie celnej i stąd rdza.

Niestety julka musiała trochę postać na powietrzu przy odprawie celnej i stąd rdza.
Moja nie jest garazowana od 2.5 roku i po umyciu wyglada tak.. chyba ze odprawa celna byla nad morzem.
107.jpg

Rdzą się nie przejmuj u mnie też jest sporo na silniku - jakoś słabo te elementy są zabezpieczone...

A co się stało tej gruszce? Co było nie tak z samochodem?

W zakresie obrotów 2,2-3k słychać delikatny szum/syk. W dodatku średnie spalanie na trasie na poziomie 13-14 litrów przy prędkości 110-120 nie wydaje mi się, aby było normalne (może się mylę?). Odstawiłem auto na sprawdzenie i po sprawdzeniu przewodów ciśnieniowych itp okazało się, że wszystko jest ok oprócz w/w "gruszki". Nie działa w 100% dobrze (nie domyka się w pełni) przez co lambda dawkuje większą ilość paliwa i stąd syk i większe spalanie.

Amortyzatory
Powrót