• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Grill rabsztyn zamek 11.11.2013

Chłopaki z Jaworzna, DG i okolic proponuję wyruszyć razem z jednego pkt. ; )) I nie jechać S1 > potem trasa na olkusz tylko przez Bukowno przez lasy, może pogoda dopiszę to będziemy mogli podziwiać piękną malowniczą jesień ; d

Jak będzie ładnie i będę w stanie to też może zawitam ;)

To może ustalmy skąd SJ SO SD rusza.
Jak dobrze kojarzę fragment 94 na wylocie z DG jest rozkopany. Żeby ominąć wykopki, korki i inne niedogodności z tym związane proponuję zbiórkę zrobić w tym miejscu: https://maps.google.com/?ll=50.2968...=nkX-kQk5NMfrDUsWEKjZ5Q&cbp=11,357.84,,0,6.65
Parking parku Jacka Kuronia przy ulicy Brunona Jasieńskiego w Sosnowcu w dzielnicy Kazimierz Górniczy. Startujemy z niego na S1 a potem na 94 lub pomijamy S1 i wyjeżdżamy od razu na 94. Myślę, że nikt nie straci na kilomentrach robiąc punkt zbiorczy w tym miejscu. Co o tym myślicie?

Ostatnia edycja:
Pokaz mi jeszcze gdzie chcesz wjechac na s1 jadac od parku
Masz na mysli jazde na sosnowiec i wjazd na s1 z ul szenwalda tylko po to zeby wrocic do krzyzowki s1 z dk94 w dabrowie ?
Bo jak pojedziesz z parku w kierunku 94 to na s1 wjedziesz albo na bielsko albo na czestochowe zjezdzajac z dk94 kierunek krk
:-)
I tu sie wlasnie gubie w twoim pomysle z s1 :-)

Bo wg mnie z parku na dk 94 to jedyne rozsadne rozwiazanie to jechac ul kazimierzowska i albo wjechac na 94 na wysokosci podlesia albo z ul majakowskiego na swiatelkach przy mikrohucie

Ostatnia edycja:
Czyli tak jak pisalem
Pomysl nr 1 bez sensu , jechac na s-ec tylko po to zeby wrocic na 94

Link dwa - wspomniane swiatelka przy mikrohucie - zdecydowanie lepszy pomysl
Tylko nie pamietam czy tam na majakowskiego ten odcinek od kazimierzowskiej do tych swiatel juz remont zakoczony ale chyba tak

dla tego napisałem 2 rozwiązania bo nie pamiętam jak tam droga wygląda, bo kiedyś Majewskiego była mocno rozkopana. Ale tak jak mówisz biorąc pod uwagę, że obie drogi są w dobrym stanie lepszym rozwiązaniem jest wjazd od razu na 94 z pominięciem S1.

Ale cudujecie.
Ja np nie bede naginal do jaworzna tylko po to zeby wyjechac na 94 bo 94 mam jakies 300m od domu
:p
Ale jak kto ma ochote na takie dziwne objazdy to przeciez jego wybor

Ostatnia edycja:
To jeśli jedziemy 94 to najlepiej gdzieś w DG się umówić .. i tyle w temacie ; d

CH Pogoria w samym centrum ? A Jaworzno/ Chrzanów może polecieć razem z parkingu przy MC :)

Ważne żeby na 15 być na miejscu ; d Jeszcze daleko do 11 więc myślę że w końcu się coś ustali.

Z tych waszych wszystkich pomysłów mam jeden najlogiczniejszy.
Wejdź na maps.google.pl sprawdź trasę najszybszą od swojego domu do Rabsztyna.
Wyjdź, pojedź, dojedź. :)

ale kombinujecie:)
DG i SC 94 najlepsze rozwiązanie
SJ przez sosine Bukowno,Bolesław i wylatują na 94

Amortyzatory
Powrót