• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Grigio Chiaro 166 3.0V6 Sportronic by tomaz

• Autor wątku Autor wątku tomaz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tak... tak to jest jak masz auto od handlarzy. W dzień wyjazdu (na godzinę przed) pojechałem wyważyć koła, bo jedno biło. W efekcie dowiedziałem się, że:
- dwie felgi do prostowania
- jedna opona ma łatkę na boku (!!!)
Przy profilu 40 to średnio, co nie?
Ale Polak potrafi... dałem te cuda na tył, ale tak źle mi się jechało, że zmieniłem auto na Alfę.

Trochę się zmieniło, ale ciiii....
Przyjdzie czas będzie i update w temacie ;)
A może i nowy :D

Trochę się zmieniło, ale ciiii....
Przyjdzie czas będzie i update w temacie ;)
A może i nowy :D

jak mogłeś Tomek zdradzić nas dla wroga i kupić passata w kupecie:(
za duzo coś pochwalasz audice ostatnio... A miał być widelec:sarcastic:

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
A miał być widelec

Widelec to marzenie, ale zdeczka poza zasięgiem finansowym. Chociaż nadzieję zawsze warto mieć.
Bardziej realny był Mustang V8, ale też niestety nie stykło kasy, poza tym spalanie w tym potworze... no cóż, nawet Busso przy nim mało pali, więc wiesz... a to auto to daily.

Masa, spokojnie, Passata CC nie kupiłem :D
Nie ten design, nie ta marka. Aczkolwiek w środku sympatyczne auto. Poza znaczkiem na kierze oczywiście :P :edziahaha:

Brrrr. Dobre kałdi to płonące kałdi :).

Zenon, ktoś z rodziny zginął pod 4 kołami? :P

O ile wiem, to nie :). Po prostu patologicznie nie cierpię kałdi. Raz -samej marki, za dmuchany prestiż, dwa - za standardowego użytkownika, czyli debila. Ale mną się nie przejmuj, ja tak mam ;-).

Niemniej, gdybyś po namysle chciał je spalić, to wrzuć filmik :P.

Też uważam, że kierowcy Audi to buraki. Nie kryję się z tym, mam zamiar walczyć ze stereotypem :)
Do marki mam lekki sentyment, bo moje pierwsze auto daaaaawno temu to było Audi 80 rocznik '78 :P

Prawda jest taka, że stara gwardia rycerzy ortalionu przesiadła się z BMW na Audi. No i somsiady zazdroszczo bardziej, bo cztery pierścienie...itd ;)

Niemniej życzę miłego i bezproblemowego użytkowania nowej fury. Każde coupe bez ramek jest super i ma to coś :)

Każde coupe bez ramek jest super i ma to coś

Otóż to! Dzięki :)

Żałuję, że AR nie robi nic co by mogło zastąpić takie A5. Brera już stara no i słaba technicznie bardzo. Nawet bym przeżył (w sumie zmusiłbym dzieciaki do przeżycia :P ) mniej miejsca z tyłu, gdyby to auto spełniało wiekowe i techniczne kryteria.

Co do rycerzy ortalionu to szczerze mówiąc mam to w d... :D
Auto mi się podoba, praktycznie pod każdym względem i o to w tym chodzi. Oczywiście, gdyby mnie było stać, wziąłbym S5 albo RS5.
Jako daily jednak TFSI to całkiem spoko wybór. Początkowo spalanie mnie przeraziło, ale oswajam się coraz bardziej ze skrzynią i z autem i jest coraz lepiej. Obecnie po mieście mieszczę się w 11-12, dość dynamicznie przyspieszając, a później utrzymując prędkość. Tak samo w sumie jeździłem Mazdą, ale Mazda to był mistrz oszczędności, to już nie wróci ;)

Amortyzatory
Powrót