• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Górne mocowanie amortyzatora tylnego w AR166.

Auto
Była AR 166 2.4 JTD Nero Volcano '00,Jest AR 166 2.5 V6 Nero Volcano '00 i Fiat Bravo 1.4 Nero '00
Witam

Poszukuję informacji odnośnie górnego mocowania amortyzatora tylnego (strona lewa i prawa), a mianowicie ,czy istnieją tańsze zamienniki oryginalnych?
Alfa stoi właśnie w serwisie i stać będzie,dopóki nie dostarczę mocowań amortyzatorów.

Propozycja serwisu :

- Mocowanie tył - lewa i prawa strona - "skromne" 260 zł za sztukę i zero zamienników ,według serwisanta.

Nie ukrywam,że to znaczny wydatek,ale jeżeli nie będzie większego wyboru - kupię.

Poprzednie niestety do niczego się nie nadają.

Czasu jest mało,więc proszę szanownych użytkowników o pomoc.

2898542067.jpg

ja ci sprzedam całe amorki ze spreżynami i mocowaniami za 300 :P, używane oczywiście.
Nowe poduszki jakich potrzebujesz moge mieć taniej ale dokladna cena jutro.

ja ci sprzedam całe amorki ze spreżynami i mocowaniami za 300 :P

Oj QBA ,ja już amortyzatory mam. Wybrałam KYB na przód za 286 zł/szt. i Magneti Marelli na tył za 215zł/szt.

Sprężyny Lemforder na tyle były wymieniane 5 miesięcy temu, na przodzie jeszcze się trzymają, więc pozostało mi zakupić górne mocowania amortyzatora tylnego - obie strony.

A co z twoimi było nie tak skoro postanowiłeś je wymienić??

pewnie to było że już ich nie było dośc często spotykany problem w 166 korozja w tylnych kielichach

Sprężyny Lemforder ??????? Pierwsze słyszę że Lemforder robi sprężyny :D CHyba Lesjofors :P

Czyżby już się wszystko 'wymieniało' ? :) Podobno stoi już w warsztacie :)

Baruś stoi na wpół "rozebrana",czeka na mocowania. Przed warsztatem chyba widzieliśmy 156 Twojego kuzyna - Morbob'a :)

Stała sobie na parkingu cała ośnieżona...

Baruś stoi na wpół "rozebrana",czeka na mocowania. Przed warsztatem chyba widzieliśmy 156 Twojego kuzyna - Morbob'a :)

Stała sobie na parkingu cała ośnieżona...
Zgadza się :) Dlatego wiem, że Wasza tam jest :) U niego jakieś poprawki przy wydechu tylko. Ostatnio złożyliśmy wszystko, ale okazało się, że jakieś mocowanie tłumika tłucze o podwozie i mają mu coś przerobić ; )

Zgadza się :) Dlatego wiem, że Wasza tam jest :) U niego jakieś poprawki przy wydechu tylko. Ostatnio złożyliśmy wszystko, ale okazało się, że jakieś mocowanie tłumika tłucze o podwozie i mają mu coś przerobić ; )

Alfa już odebrana, komfort jazdy o 50% lepszy (niestety ,to nie koniec poprawek zawieszenia),więc mam nadzieję,że teraz znajdzie się miejsce na 2-gą V6 w ich serwisie (może nawet już ją zrobili,bo teraz,gdy 20 minut temu odbierałam ją z Karolem z warsztatu,nie stała nigdzie w pobliżu).

Serwis godny polecenia,aczkolwiek kontakt bardzo utrudniony (prawie jak we Wrocławskim serwisie),miałam wrażenie,że momentami podchodzili do klienta lekceważąco,przez nakład usterek w innych samochodach. Ale pracę wykonana - polecam. Polecić mogę także oryginalne mocowania górne amortyzatora tylnego ... :rolleyes:

No z tego,co wiem ,to jeszcze można kolego QBA dostać górne mocowania firmy Sachs ;)

A w pudełku będzie ori tylko bez fiatowskiego oznaczenia (albo i z oznaczeniem) ;)
I pudełko będzie sachs'a, a nie ricabi
Sporo tego zakupiłem i sporo tego zamontowałem w moim życiu.

Ostatnia edycja:
A w pudełku będzie ori tylko bez fiatowskiego oznaczenia (albo i z oznaczeniem) ;)
I pudełko będzie sachs'a, a nie ricabi
Sporo tego zakupiłem i sporo tego zamontowałem w moim życiu.

Ale jednak sprzedawane jako Sachs i bez oznaczenia... Wprowadzają w błąd. Prawie jak z tańszymi amortyzatorami.

Mimo wszystko dziękuję za sprostowanie :)

Ale jednak sprzedawane jako Sachs i bez oznaczenia... Wprowadzają w błąd. Prawie jak z tańszymi amortyzatorami.

Mimo wszystko dziękuję za sprostowanie :)

TRW też sprzedaje wahacze do alf z zeszlifowanymi oznaczeniami :)

Oznaczenia zeszlifowane ale na gumkach chroniących sworzeń masz napisane TRW :D

Amortyzatory
Powrót