Górne mocowanie amortyzatora tylnego w AR166.

Witam i przepraszam za odkopanie tematu. Czy Koledzy posiadacie nowe informacje na temat tych mocowań? Gdzie można kupić w miarę rozsądnej cenie? Pozdrawiam.

Mam lewą za 235 zł, prawa trochę droższa bo 375 i długi czas oczekiwania.

Alfisti.net mają, po 55 Euro sztuka (obie strony w tej samej cenie). Nie wiem czy to oryginały czy zamienniki ich (czy kogoś tam) roboty. 3 tygodnie czekania na dostawę, więc możliwe że je gdzieś tłuką na zamówienie?

Jak odżyję finansowo mam zamiar u nich zamówić, będą na zaś :)

przerabiałem ten temat jakieś 3 miesiące temu i wiem jaki to koszmar. ceny powalają nawet znajomy u sąsiadów z niemiec szukał i też jest ciężko. ja nie dałem takich pieniędzy za oryginały bo dla mnie to mega przesada.... dorobiłem je z innych mocowań i lata jak trzeba.... żałuje ze nie zrobiłem z tej produkcji manuala bo pewnie by to komuś pomogło np tobie zwłaszcza ze przerabiane mocowanie kosztowało 60 zł :)

Fajnie, że temat znów żyje. Będzie łatwiej zdobyć nowe informacje na temat tych poduszek. Jeżeli chodzi o przeróbkę to myslałem o wykorzystaniu elementów od lancii kappy. Górną część za cenę około 70 zł. A dolną najczęściej skorodowaną od np. naszej alfy 166 z górnej przedniej za około też 70 zł.. Zeszlifować i zespawać z tą górną. Mają podobne wymiary. wtedy kosz razem do 150 zł. Poprawcie mnie, jeżeli sie mylę. Pozdrawiam.

Przerobiłem poduszkę od e39 sedan... obciąłem ten kołnierz w który wchodzi sprężyna i przyspawałem z drugiej strony do tego dospawałem oryginalne mocowanie do karoseri ze starej poduszki i gotowe.... szkoda że nie zrobiłem zdjęć bo wyszło naprawdę fajnie

Witam,

Powoli przymierzam się do zmiany sprężyn i amortyzatorów z tyłu mojej 166. No i znów pojawia się kwestia górnych poduszek amortyzatora.
Czy gdzieś to można jeszcze kupić?

Pozdrawiam

No niestety, w ASO mi potwierdzili, że te poduszki są już niedostępne i nic nie mogą doradzić.
Jak sobie radzicie z tym tematem (chodzi o poduszki amortyzatora tył do alfy 166)?

Pozdr.

No niestety, w ASO mi potwierdzili, że te poduszki są już niedostępne i nic nie mogą doradzić.
Jak sobie radzicie z tym tematem (chodzi o poduszki amortyzatora tył do alfy 166)?

Pozdr.

Używane z Włoch dostałem z całą kolumną w bardzo przyzwoitym stanie, napisałem do jakiejś firmy z allegro że potrzebuję tych poduszek i powiedzieli że wybiorą kolumny pod kątem ładnych poduszek. Dostałem bardzo ładne za bodajże 180 zł razem z całą kolumną

Używane z Włoch dostałem z całą kolumną w bardzo przyzwoitym stanie, napisałem do jakiejś firmy z allegro że potrzebuję tych poduszek i powiedzieli że wybiorą kolumny pod kątem ładnych poduszek. Dostałem bardzo ładne za bodajże 180 zł razem z całą kolumną

Nie masz przypadkiem namiarów na tę firmę?
PS. znalazłem link do strony chińskiej (po angielsku) gdzie mogą wykonać te poduszki ale minimalna partia zamówienia to 1000szt a cena 5000USD. Tylko skąd wziąć 500 aut i ich chętnych właścicieli :-)

Pozdr.

Czyli wychodzi 5usd za sztukę. Cena śmieszna. Biorąc pod uwagę problem z dostępem do tych poduszek taka inwestycja mogłaby przynieść nawet zysk, choć pewnie odwleczony w czasie.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Czyli wychodzi 5usd za sztukę. Cena śmieszna. Biorąc pod uwagę problem z dostępem do tych poduszek taka inwestycja mogłaby przynieść nawet zysk, choć pewnie odwleczony w czasie.

Tyle, że na Alfaholikach do posiadania 166, jak do tej pory, przyznało się 70 osób.
Zakładając, że co drugi byłby zainteresowany zakupem to oferta jest
1000szt/35 osób = 28,6 poduszek/głowę za cenę 5000USD/35 = 143USDx3,8zł/USD=543 zł/głowę

Czy są chętni na prawie 29 poduszek za 543 zł? :)
Karkołomne :(

Nie mam namiarów ale była to jakas firma w stylu "części do samochodów włoskich"

W pl słaby interes ale jakby to sprzedawać przez ebaya to w europie jest już spory rynek.

Amortyzatory
Powrót