• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Głowica 2,4 150 KM

Dokładnie.Ja swój zmieniłem na "młodszy" bo trafił mi się z pewnym przebiegiem.A mój miał już 530 kkm i chodził bdb.oleju od zmiany do zmiany nie dolewałem.I nawet nie starałem się go sprzedać,tylko zdjąłem osprzęt i miskę oleju i w całości poszedł na zło.A co ciekawe,po zdjęciu miski silnik był czyściutki jak łza i zero czegokolwiek w misce.A olej zmieniałem co 15kkm.
Także jakikolwiek byś nie kupił,to nie będzie źle.No chyba,że faktycznie masz pecha i trafisz od rzeźnika typu "Marian"..poniekąd znany na tym forum :edziahaha:

Ja nie stwierdziłem, że 10v są do kitu. To są dobre silniki tak samo jak 20v, ale jednak czas robi swoje, a Wy chyba o tym zapominacie. Jak padają w nich silniki to po prostu auta idą już na złom, albo ewentualnie wstawia się silnik z innej. Auta z reguły warte od 2 do 5 koła. To ile ma silnik kosztować ? Zapłaciłbyś za remont silnika swojej 4,5 k? Wątpię. Stąd te ceny silników.
Masa kupiłeś 10 letnie auto z licznikowym przebiegiem 3 paki, a skąd wiesz że silnik nie był robiony albo wymieniany ? To samo u motogolda. Zmieniłeś motor na "młodszy" z mniejszym przebiegiem. Za ileś lat Alfę sprzedasz, zrobisz powiedzmy jeszcze ze 100/200 tyś, ktoś kupi pojeździ później sprzeda dalej. Informacja o wymianie silnika gdzieś zaginie i za ileś lat ktoś się zaloguje tu na forum i napiszę, że nakręcił milion i silnik chodzi dalej jak pszczółka:)

Dla mnie informacje o silnikach i ich przebiegach są wiarygodne od kogoś kto auto ma od nowości, albo kupił od zaufanej osoby. W domu mam T4 kupione jako 3 letnie, miał wtedy lekko ponad 200 tysięcy (oczywiście niemożliwe) do teraz doszło kolejne 500 tysięcy i auto dalej jeździ. Co prawda już trochę podkopci przy wkręceniu na wyższe obroty i z rana przy odpaleniu, ale 200 jeszcze zrobi. Z kolei T5 kupiony jako nowy 2.5 TDI przy 200 tysiącach zapaliła się kontrolka ciśnienia - auto zostało sprzedane. Teraz T5 FL również nowy do tej pory ma 150 tysięcy i silnik chodzi jak marzenie. Do 500, 600 będzie spokój. Kolega ma Mondeo, kupił nowy 2.) diesel - 550 koła. Nawet DPF nie robił, bo lata w trasach po PL. Octavia 1.8 wolnossący 450, tyle samo RS. Szwagier kupił kiedyś 3 letnie F10 sprowadzone z DE, na zegarach 230 po wizycie z ASO wyszło, że skręcona została 40 tyś, albo Mercedes E klasa 3 latek - nastukane ponad 800 tysięcy. Skręcony w PL do 300 itd... długo by wymieniać. Gdzie te przebiegi w ogłoszeniach pytam się ? Dziwnym trafem ci co posiadają auta od kilku lat w górę to mają przebiegi, inny kupują 10-15 letnie gdzie jest max 200-250.

motogold: Sprawdzałeś w tym swoim starym silniku panewki, czy wałki ? Mój też był czysty i oleju nie brał.

Bambo: Kup ten pancerny silnik CF3 w końcu kosztuje grosze, bo one nie padają. Ja bym go otworzył przed zamontowaniem i zobaczył co piszczy w trawie.

Sprawdzałeś w tym swoim starym silniku panewki, czy wałki ? Mój też był czysty i oleju nie brał.
Nie.Tylko zdjąłem miskę,bo sobie zostawiłem na wszelki wypadek.Ja akurat wiem,jaki miała przebieg i wiem,co ja nakręciłem a duzo czasu mi to nie zajęło.A silnik z 100% źródła mam i wiem z jakim udokumentowanym był przebiegiem.

Ja to wiem, przecież mówiłeś mi na zlocie. Tak ogolnie napisałem. Z ciekawości zapytałem, bo teraz jak to wszystko przerabiam na własnej skórze mnie to ciekawi.

Amortyzatory
Powrót