• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Głowica 2,4 150 KM

Bambo

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 150 KM 2004 rok
wygląda na pęknięcie głowicy w okolicy 1 wtrysku i z tam wydostaje się płyn chłodniczy

- - - Updated - - -

szukam fachowca do tej naprawy z Krakowa i okolic

- - - Updated - - -

auto odpala i jeździ ale ubywa płynu dość znacznie więc niestety trzeba coś zaradzić

- - - Updated - - -

jak ktoś może pomóc w tej sprawie będę wdzięczny

Rozumiem że nikt nie może polecić dobrego mechanika, ok trudno.

- - - Updated - - -

Niby herbig coś napisał ale nie da się odczytać bo mam tylko jakieś chińskie krzaki

Ciężko któregokolwiek z tych partaczy polecić :(.
W Automobile Torino robią dobrze, ale tak jak Masa pisał, policz koszty :buba_phone:

Dzięki za pomoc i informację i chyba jednak decyzja będzie taka że oddaje na złomowanie bo szkoda zachodu a niestety nie ma normalnych mechaników do naszych aut. Są tylko tacy co klepia wieśwageny od dziadka z Wehrmachtu.

- - - Updated - - -

Ktoś chętny na jakieś części to zapraszam bo za tydzień odjeżdża na wieczny Odpoczynek

Ale wymiana głowicy to nie jest jakaś wielka filozofia. Roboty dużo, ale to nie fizyka atomowa. Nie szkoda ci?

Sam tego nie zrobię bo się na tym nie znam. Oddzwonilem kilkunastu mechaników w Krakowie i nikt nie chce tego robić, jeden się zgodził ale podał cenę okol 4 tys.

- - - Updated - - -

4 to auto było warte przed awarią więc drugie tyle nie dołożę

- - - Updated - - -

Nie chce później walczyć z pseudo mechanikami jak coś spieprza

Wybacz ale laweta do Częstochowy to raczej nie mały koszt więc dziękuję

przepraszam masz rację. Ty jesteś z Krakowa więc to kawał drogi:( zgłoś się w dziale regionalnym. tam może Ci ktoś poradzi bo nienwkerze że w krk nie ma majstra od makaronu

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Oddaj auto i niech zobaczy co się stało. Nie wiem, może to sama uszczelka poszła, więc nie wyjdzie drogo. Nie musi to być fachowiec od makaronu, w tym nie ma wielkiej filozofii - nie róbcie z Alfy statku kosmicznego. Każdy ogarnięty majster to zrobi. Daj 200/300 złotych niech zdejmą Tobie głowicę to będziesz wiedział o co kaman. Jeśli wyjdzie, że np. jest pęknięta głowica to przekalkuj sobie wszystko na spokojnie i podejmij decyzję.

Ja wiem ze to prosty silnik i da się to naprawić tylko nikt nie chce się podjąć w Krakowie. Gdybym miał trochę czasu i garaż to sam bym się tym zajął

- - - Updated - - -

Ostatnią edycję dokonał moderator:
W autka pl pewnie zrobią ale cena przewyższy wartości auta

- - - Updated - - -

No i tam są długie terminy

- - - Updated - - -

Są chyba jedyni w Krakowie którzy nie boją się alf

Dziwne to. Nie wiem, może źle, bo założyłeś od razu grube tematy.

Że tak powiem, "szybko i tanio" to można sraczki dostać. Przy takich założeniach szukaj innego silnika.

A Inny silnik to pewnie będzie złoty...

- - - Updated - - -

Są silniki po 500 i po 1500 a gwarancja rozruchowa, czyli jak odpali i padnie to gwarancję przeszedł

- - - Updated - - -

Dziękuję za takie porady

- - - Updated - - -

Znalazłem już mechanika tylko czekam na termin i będę naprawial na złość sąsiadom i wszystkim niedowiarkom

Złoty jak dobrze trafisz, ale wątpię w to. Kto mi kiedyś mówił, że silniki do 10v kosztują grosze. Nikt tego nie kupuje, bo silniki pancerne. Uwierzyłem w to...Teraz patrzę na to z innej strony. Po prostu jak już motor niedomaga w 10v to auto idzie na szrot, albo szybkie kupno taniego silnik i na OLX. Stąd tak niskie ceny sprawnych motorów. Ty Bambo masz już FL z silnikiem CF3, to już opłacalność tego przedsięwzięcia jest na granicy "alfaholizmu" z tego forum. Mając ten sam silnik ze starszą budą pewnie w 90% przypadków skończyłoby się inaczej.

10 lat mam auto z tym silnikiem . jak je kupiłem to miało koło 300k spokojnie i złego słowa nie powiem. zero problemów z mechaniką. i to potwierdzi sporo osób na forum to są silniki pancerne.. herbig Tobie padł silnik więc jesteś pełny frustracji i kwasu co zrozuniale bo wywalić w błoto kilka tyś pln na naprawę to mocny cios dla psychiki. te auta mają już po dwadzieścia lat i zadne wady po tylu.latach nie są stwierdzone a silniki są cenione.

a 10v są tanie bo nikt tego nie kupuje bo nie ma po co skoro są to pancerniaki.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót