Witajcie!
To mój pierwszy post po powitaniu na tym forum, więc wybaczcie jeśli zrobię coś nie tak.
Podepnę się pod ten wątek, ponieważ nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Jestem posiadaczem Julki z radiem uConnect 6.5 Live z przyciskiem Apps i zaktualizowanym softem z wersji fabrycznej 16.11.41 do wersji 17.07.55 za pomocą aktualizacji wskazanej na tym forum. Wszystko poszło gładko i działa pięknie. Map na razie nie aktualizowałem, chociaż mam taki zamiar.
Póki co jednak zależy mi na kamerze cofania, zatem za radą Kolegi gallus37 z pierwszego post'a tego wątku pobrałem magiczny plik `1 Magic Files`->`1 Magic - Alfa pre UPD (17.07.55).zip` oraz stosowne skrypty testowe ze wskazanej lokalizacji, które razem z plikiem "swdl.iso" wgrałem na sformatowanego pendriv'a 16GB FAT32 - wszystkie pliki na głównym katalogu obok siebie. Po włączeniu radia i odczekaniu na jego pełne uruchomienie umieściłem pen'a w złączu, a po kilkunastu sekundach wyskoczył komunikat o dostępnej aktualizacji do wersji 17.07.55, na który odpowiedziałem NIE i wyjąłem pen'a. Niby wszystko ok, ale po wrzuceniu wstecznego nic się nie dzieje - niebieskiego ekranu brak. Co robię nie tak? Czy skrypty na pewno sie wykonały?
Z lektury tego wątku wynika, że na tym radiu i sofcie wszystko powinno działać, a jednak jest jakiś problem. Czy jest możliwe, że jest potrzebna jakaś dodatkowa aktywacja kamery cofania w MultiEcuScan. Gdzieś na YT widziałem filmik z taką procedurą, ale to nie dotyczyło Giulietty. Aktywacja była przeprowadzana w Body-->CAN Setup/PROXY Alignment Procedure, tylko czy taka opcja będzie w ogóle dostępna dla Giulietty, która chyba nigdy nie miała fabrycznie kamery cofania.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
Acha, jeszcze jedno: próbowałem testować skryptem działanie wejścia video także na starszym sofcie 16.11.41, tj. zanim dokonałem aktualizacji do 17.07.55 - również bezskutecznie. Stąd pomysł aktualizacji, ale jak widać bez pozytywnego efektu...
Jeszcze jedna aktualizacja: wczoraj podłączyłem MultiEcuScan'a i opcji z aktywacją kamery nie znalazłem. Są natomiast cztery nieaktywne/nieobecne opcje dotyczące multimediów, których funkcjonalności nie znam, więc niczego nie zmieniałem . Może ktoś zna, tylko czy którakolwiek z nich może mieć w ogóle związek z moim problemem?...