• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Giulietta problem - bład P0560; P0685

lollson

Nowy
Auto
Giullieta 2012, 1.4 120km
Witam,

Mam problem z Julką 2012, 120KM; otóż - Od pewnego czasu czułem przebicie na drzwiach (delikatnie mnie popieściło 3-4 razy) lecz nic sobie z tego nie robiłem, Parę dni temu zaczął mi migać na ekranie przy zegarach Licznik Kilometrów oraz przestała działać muzyka otwarzana z pen driva. Auto odstawilem do garażu, po 3 dniach Aku padło, wgl nie chciało kręcić. Po włożeniu innego akumlatora, podłączyłem komputer i wyskoczyły następujące błędy;

P0560 -napięcie akumulatora; -nieciągły

P0685 -przekaźnik główny; -nieciągły

U0426 - stan klucza (transponder); -nieciągły

Znajomy mówi że może to być Regulator napięc w alternatorze - a wy co myślicie ? miał ktoś podobny przypadek ? Jeżeli to ten regulator to jaki brać zamiennik ?

A mi mój znajomy opowiadał ,że jego wujek ma multimetr i podobno tym można zmierzyć napięcie.
A kolega mojego kolegi opowiadał ,że błędy w obd przy słabym akumulatorze się nie pojawiają.
Ps.Najpierw diagnostyka potem zakupy/ tak gada mój 11 letni syn/

A przebicie na dzwiach to nie wina samochodu tylko nylonowych majtek,koszulek,albo dresu z ortalionu. Zmień garderobę i przebicia nie będzie,a w aucie pewnie Aku padł,Aku naladowac,ładowanie zmierzyć i nylonowych majtek nie zakładać.

Amortyzatory
Powrót