[Giulietta] Giulietta moduł DRL

Lewa lampa sprawna? Świeci ok ok zanim obie zgasną ? Nie ukrywajac - najpewniej by było wymienic moduł z lampą w komplecie . Co prawda rzadko się to zdarza ale uszkodzony sterownik może "uwalić" nową całkiem sprawną lampę wiec pojedynczo możesz wymieniać w kółko, tym bardziej ze moduł używany wiec chyba nie do końca pewny, nawet jesli jest ok to lampę mogł załatwić poprzedni moduł

Wygląda to tak: Ledy w lampie od kierowcy nie dają znaku życia. Ledy po stronie pasażera kilka razy mrugają i gasną. Gdy wchodziłem w testy w MES'ie i wybierałem lampy led to nic się nie działo, nie było słychać przekaźnika, lampy się nie uruchomiały. Problem polega na tym że w aucie mam zamontowaną lampę od strony pasażera nową wraz z nowym modułem DRL na którym jest data 26.09.2018rok.
//Edit: poprzedni właściciel twierdzi że problem się pojawił po wymianie owej prawej lampy na nową wraz z nowym modułem 26.09.2018roku. Lampa jest oryginalna, nie zamiennik.

Ostatnia edycja:
Wygląda to tak: Ledy w lampie od kierowcy nie dają znaku życia. Ledy po stronie pasażera kilka razy mrugają i gasną. Gdy wchodziłem w testy w MES'ie i wybierałem lampy led to nic się nie działo, nie było słychać przekaźnika, lampy się nie uruchomiały. Problem polega na tym że w aucie mam zamontowaną lampę od strony pasażera nową wraz z nowym modułem DRL na którym jest data 26.09.2018rok.
//Edit: poprzedni właściciel twierdzi że problem się pojawił po wymianie owej prawej lampy na nową wraz z nowym modułem 26.09.2018roku. Lampa jest oryginalna, nie zamiennik.

Była zmiana w lampach chyba razem z liftem '13, nowe moduły nie zadziałają ze "starymi" lampami.

Dobrze ale kupiłem moduł na aukcji z gwarancją na piśmie odnośnie jego sprawności. Data z nowego modułu to: 7.12.2010rok. w każdym przypadku jest to samo lewa lampa nie reaguje, prawa miga kilka razy po włączeniu świateł na manetce bez kluczyka w stacyjce. Próbowałem używać spreju do elektroniki na wtyczkach - nic to nie podziałało. Jakieś jeszcze pomysły?

Jak dla mnie to bardziej podejrzana jest lewa lampa niż prawa - jeśli twierdzisz że prawa lampa z modułem jest 100% pewna a lewa nie reaguje w ogóle

Właśnie tego nie umiem stwierdzić jest jakiś sposób na sprawdzenie lamp? Spróbuje np odpiąc kostkę z jednej lampy i zostawić drugą ale to pewnie nic nie da..

Mam pytanie czy u was ta manetka się przekręca? Może mieć to związek z ledami A właściwie ich nie działaniem?
Poniżej zdjęcie manetki dla zobrazowania 20191201_182750.jpg

Ostatnia edycja:
Nie ma to znaczenia-LEDy swieca jako DRL bez wzgledu na polozenie manetki.Mozna je wylaczyc tylko z poziomu tych przyciskow kolo deski rozdzielczej.
Trochę nie tak. LEDy swieca jak DRL gdy przy włączonym zapłonie światła mijania są wyłączone, czyli manetka ustawiona w pozycji 0. Przy włączonych światłach mijania LEDy swieca jako światła pozycyjne, czyli z mniejszą mocą.

Czy możliwe jest kręcenie tą częścią? U mnie jest pomiędzy jednym a drugim.20191202_124658.jpg

Ale po co? Chcesz włączać kierunkowskazy przekręcając manetkę?
Proponuję lekturę instrukcji obsługi, strony 66-68, tam jest wszystko dokładnie opisane.

Dziękuję za odpowiedź, a wracając do Piotrek1983 na owych stronach jest opis klimatyzacji automatycznej.

W moim przypadku ledy w lewej lampie migają przez parę sekund a w prawej nie zapalają się w ogóle. Moduł podmienlem i to samo. Na kompie pokazuje błąd obu lamp. Winna będzie lampa która nie daje oznak życia (prawa) ?

To mam te same objawy ;( Nie dostałem odpowiedzi.

W moim przypadku ledy w lewej lampie migają przez parę sekund a w prawej nie zapalają się w ogóle. Moduł podmienlem i to samo. Na kompie pokazuje błąd obu lamp. Winna będzie lampa która nie daje oznak życia (prawa) ?

Tak , prawa lampa to master zarówno w DRL jak i w bi-xenonach. Jak coś nie halo w tej lampie ( wiązce kabli ) to druga też będzie świrować

Amortyzatory
Powrót