Calypso
Nowy
Oczywiście jest Tutella
Yhm??
Pytasz o silnik czy skrzynie?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Oczywiście jest Tutella
Yhm??
Pytasz o silnik czy skrzynie?
Skoro już przy dieslach.
Silnik 2.0 170 KM.
To może jakiś użytkownik poleci olej zamiennie dla Motul 8100 X-Clean EFE C2/C3 5W30.
Od ok 100 tyś używam tego oleju ale silnik już ma 200 tyś i może po takim przebiegu coś innego by mu bardziej służyło?
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Do skrzyni polecam Fuchsa 75w80 plus AR9100. Mam u siebie i znaczna poprawa po seryjnej Tuteli.
Do silnika Ci nie polece bo mamy inne, ale sam leje już kolejną wymianę Ravenola z ARem i jestem zadowolony.
Skoro już przy dieslach.
Silnik 2.0 170 KM.
To może jakiś użytkownik poleci olej zamiennie dla Motul 8100 X-Clean EFE C2/C3 5W30.
Od ok 100 tyś używam tego oleju ale silnik już ma 200 tyś i może po takim przebiegu coś innego by mu bardziej służyło?
Wcześniej do 100 tys były niestety wymiany co 30 tys zgodnie z interwałem.
Drugie pytanie to olej do skrzyni biegów.
Padła tu propozycja ale może ktoś jeszcze coś innego poleci.
Będę wymieniał przy okazji sprzęgieł więc może coś innego teraz niż Tutlella..
Skrzynia tct ale to zautomatyzowana manualna.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
ja natomiast szczerze polecam Millers Oils EE longlife 5w30, będzie lepiej dbał o silnik.
Dzięki również za podpowiedzi.Do silnika Millers Oils XF Longlife C2 , wg. zalecań producenta, ja natomiast szczerze polecam Millers Oils EE longlife 5w30, będzie lepiej dbał o silnik.
Ewentualnie Penrite Enviro+ 5w30 C3, również doskonale sprawdza się w tych silnikach.
Do skrzyni biegów MILLERS OILS TRX SYNTH 75W , i będzie super![]()
Następną wymianę wykonam na Millers, choć na jakimś forum mechaników pracujących w UK wyczytałem, że sprzedawany tam jest na beczki do zakładów i w ich opinii nie jest aż tak dobry jak u nas się go przedstawia.
Cześć zamierzam wymienić olej po zakupie giulietty 1,4 170 km na Liqui moly molygen 5w40 nwe generation. Czy ten olej się nadaje bo przejrzałem kilka stron i jest tyle opinii że trochę się pogubiłem.
Dlatego ja mam 0W30 Millersa C2 i odpala na cyknięcie , a na zimnym nie słychać MA i działa tak aksamitnie [emoji3]Zmieniłem olej z Penrite 5W40 na Millersa też 5W40 plus AR9200v2 i mam wrażenie że na zimnym silniku auto chodzi gorzej i ogólnie głośniej pracuje...
Dlatego ja mam 0W30 Millersa C2 i odpala na cyknięcie , a na zimnym nie słychać MA i działa tak aksamitnie [emoji3]
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka