Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
W takich uniwersalnych programach diagnostycznych połowa parametrów nie będzie Ci działać tzn w jednym aucie będą w innym nie , są różne protokoły, ECU , inne komendy itp itd . Jak chcesz się bawić mobilnie to tylko alfaobd. Ja torque głównie używam jako accelerometru bo do tego jest idealny [emoji2]
Bo typowego przepływomierza nie ma , jest map sensor a właściwie to nawet dwa , jeśli dobrze pamiętam kol Piotriix kiedyś rozszerzył ten temat w którymś wątku . W alfaobd jak pisałem podaje temp oleju , co do powietrza to " strumień powietrza mierzony "można odczytać w kg/g - jest taki parametr . Pomiar mocy na podstawie ilości powietrza?? Pierwsze słyszę , metoda chyba równie dobra jak wróżenie jej z fusów....![]()
Odgrzewam temat bo bawiłem się (przeglądałem) swój nowy nabytek od strony OBD
Mam FES 3.3 kabel ELM 327 i przejściówki.
O ile w poprzedniej 159 hulało wszystko to w Julce nie mogę połączyć się z silnikiem i zrobić Proxy.
Bez problemu łączy się z ABS, AirBag, CAN, deską, serwisem .....
Przy CAN Proxy wyrzuca błąd w stylu "niepewne połączenie lub port com"
O co może chodzić? Czy Julka to duża zmiana vs 159 w diagnostyce?
DF

Trzy powyższe posty są o wersji 1.4b, a Ty wklejasz 2.1...