[Giulietta] Chiptuning silnika 1.4MA 170 KM

• Autor wątku Autor wątku Arkadius
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wracam do tematu. Czy ktoś w tym modelu wymieniał i uwalniał wydech i robił remap? Widzę, że samym programem do uzyskania jest ok 20km i 50nm ale czy wymiana wydechu daje znacznie większe przyrosty a może wydech w tym modelu i tak jest dość luźny? Myślę o wydechu w mgmotorsport

ostatnio mój klient po montażu kompletnego wydechu Ragazzon w Giulieccie QV 2010 był na hamowni, wypluło ponad 250KM. Nie jest to ten sam silnik ale mogę powiedzieć że w moim Fiacie Bravo T-jET 150KM z kompletnym ragazzonem auto jeździ wyraźnie lepiej, zauważył to mój mechanik który ma Giuliette 170KM - stwierdził że w jego opinii auta jeżdżą obecnie tak samo. Niestety zleciał cały sezon i nie byłem na hamowni, odwiedzę hamownie na wiosnę :D wydech mam na oryginalnym downpipe, full przelot w środku i tłumik końcowy z homologacją, dźwięk idealny, ani bardzo głośny ani cichy, idealny i do miasta i na trasę a przy pełnym dmuchaniu turba pięknie "świszczy". Wymieniałem też intercooler na większy, reszta pełna seria.

No właśnie pytanie jak restrykcyjny jest downpipe i czy warto go wymieniać?

koledzy, jak wszyscy Ci co do tej pory mają zrobionego wirusa, jak samopoczucia?;)

Mnie to łamie jakieś przeziębienie ale dam radę.
Dzięki za troskę ;)

powiedzcie mi ile wam w serii w 170 dmucha turbo barów??

Powinno 1.1 a tylko w piku na D ciut więcej.

1.5 bezwględne?
Masz gareta 1446?

Amortyzatory
Powrót