• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Giulia Veloce Mechanizm różnicowy

Makave

Nowy
Auto
Giulia Veloce
Witam,

W standardzie w Veloce jest: SYSTEM KONTROLI TRAKCJI VDC Z SAMOBLOKUJĄCYM MECHANICZNYM MECHANIZMEM RÓŻNICOWYM ALFA Q2

W pakiecie performance dla skrzyni automatycznej AT dopłaca się 5000 za blokadę tylnego dyfra, która jest niedostępna do zakupu osobno. Czyli dopłata jest za coś co już jest w standardzie?

Gdzie takie coś Ci wyskakuje? W aktualnym cenniku tak nie jest
dla Giulia i Super:
System kontroli trakcji z mechanicznym mechanizmem różnicowym AlfaTM Q2

a dla Veloce:
Napęd na 2 osie AlfaTM Q4 (AWD)

Opisy trochę chyba mylące. W rzeczywistości dla Giulia/Super jest elektroniczne Q2, a LSD też nie ma w Veloce. Możesz sobie wziąść pakiet Performance i wtedy masz LSD na tylnej osi.

Cenniki/katalogi/konfigurator mają ciągle błędy. Od grudnia wytykałem już parokrotnie FCA błędy i braki (myślę że ok 15-20 różnych rzeczy), coś tam poprawili w konfiguratorze, dostałem troszkę poprawiony cennik na maila, ale oni do dziś go nawet nie wrzucili na stronę (a poprawili jakieś 6tyg temu).

Ostatnia edycja:
Wziąć* #grammarnazi

Hej,

Konfigurator Veloce (nie mogę póki co linkować wszystkiego), można od razu przejść do podsumowania albo dowolnie skonfigurować auto. W opcjach bezpieczeństwa pojawia się

SYSTEM AWARYJNEGO HAMOWANIA BAS
SYSTEM KONTROLI TRAKCJI VDC Z SAMOBLOKUJĄCYM MECHANICZNYM MECHANIZMEM RÓŻNICOWYM ALFA Q2
ŚWIATŁA BI-KSENONOWE 25W ZE ŚWIATŁAMI DO JAZDY DZIENNEJ DRL

Zakładam, że babol niestety. Inna sprawa na ile jest sens przy 4x4 dorzucania tej opcji. 5 tys jednak piechotą nie chodzi. Zadałem też pytanie w Alfie zobaczymy co odpowiedzą.

Pozdrawiam,
Arek

Hej,

Konfigurator Veloce (nie mogę póki co linkować wszystkiego), można od razu przejść do podsumowania albo dowolnie skonfigurować auto. W opcjach bezpieczeństwa pojawia się

SYSTEM AWARYJNEGO HAMOWANIA BAS
SYSTEM KONTROLI TRAKCJI VDC Z SAMOBLOKUJĄCYM MECHANICZNYM MECHANIZMEM RÓŻNICOWYM ALFA Q2
ŚWIATŁA BI-KSENONOWE 25W ZE ŚWIATŁAMI DO JAZDY DZIENNEJ DRL

Zakładam, że babol niestety. Inna sprawa na ile jest sens przy 4x4 dorzucania tej opcji. 5 tys jednak piechotą nie chodzi. Zadałem też pytanie w Alfie zobaczymy co odpowiedzą.

Pozdrawiam,
Arek

Dla mnie taki pakiet to byłaby podstawa, ale co kto woli.

Amortyzatory
Powrót