• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Giulia Veloce 2.2 diesel

Hou3k

Nowy
Auto
MB E
Jako, ze planuje zakupić Giulie Veloce w dieselu, zwracam się z pytaniem czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym autem. Są jakieś różnice względem benzyny oprócz silnika? Prowadzenie jest podobne do benzyny ( wiadomo, dużo cięższy silnik na pewno Wpływa na prowadzenie )
Może jest jakiś użytkownik na forum?
Ciężko kupić ten model, w Polsce używek brak, we Włoszech jest dość spora podaż, ale wysoka akcyza trochę psuje temat.

Jako, ze planuje zakupić Giulie Veloce w dieselu, zwracam się z pytaniem czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym autem. Są jakieś różnice względem benzyny oprócz silnika? Prowadzenie jest podobne do benzyny ( wiadomo, dużo cięższy silnik na pewno Wpływa na prowadzenie )
Może jest jakiś użytkownik na forum?
Ciężko kupić ten model, w Polsce używek brak, we Włoszech jest dość spora podaż, ale wysoka akcyza trochę psuje temat.
Co prawda mam Stelvio 280KM.

Sa osoby na forum które mają I pewnie się wypowiedza.

Tylko uwagę zwracam żebyś nie brał w manualu. Tam jest inaczej zestrojony silnik bo skrzynia ma mniejszy zalecany moment obrotowy.. I to psuje doznania. (Ale skoro to ma być veloce to chyba nawet nie bylo opcji wtedy mieć manuala)

Pozatym to raczej poza silnikiem nie ma różnic;)

Widzialem gdzies oferte z przebiegiem ponad prawie 500KKM Giulii w diesel wiec raczej nie masz się czego bać. Odpukac raczej większych problemów z jednym czy drugim silnikiem ludzie nie zgłaszali.

Sam środek będziesz miał taki sam..

83.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Veloce diesel chyba nie występował w manualu?!
Raczej nie.. w międzyczasie poprawiłem wpis bo doczytałem że veloce. ;)

Nie mniej to jedyna rzecz na którą bym zwrócił uwagę ewentualnie ale przy veloce raczej ten problem odpada.. (pewny nie jestem bo w końcu Q jest w manulu;))

Diesle występowały w wersji 210 veloce w manualu w 2016 roku. Swego czasu była jedna z FCA w Bielsku na otomoto wystawiona. W 2016 włosi strzelili sobie w kolano i wypuscili modele 2.0 i 2.2 w wersji manualnej po czym szybko doszli do wniosku zeby zrobic tylko ZF :)

Diesle występowały w wersji 210 veloce w manualu w 2016 roku. Swego czasu była jedna z FCA w Bielsku na otomoto wystawiona. W 2016 włosi strzelili sobie w kolano i wypuscili modele 2.0 i 2.2 w wersji manualnej po czym szybko doszli do wniosku zeby zrobic tylko ZF :)

Nie było 2.0 w manualu.

Ja mam 2.2 180 km z automatem. Przez dwa dni miałem 2.2 150 km z manualem i nie mogłem doczekać się gdy moje wróci z serwisu - manual nie pasuje do tego silnika.

Panowie, ja nie mam wątpliwości co do automatu.
Pytanie brzmi czym Veloce w dieselu różni się od Veloce w benzynie oprócz silnika?

Panowie, ja nie mam wątpliwości co do automatu.
Pytanie brzmi czym Veloce w dieselu różni się od Veloce w benzynie oprócz silnika?
A czym się ma jeszcze różnic? W jakim kontekście pytasz. Wyposażenie deska siedzenia to będzie takie samo. Platforma Giorgio ta sama. Trochę nie nie bardzo wiem jakich różnic się spodziewasz. Raczej nikt nie ma dwóch jednakowych giuli diesel i benzyna pod domem zeby Ci porównać 1:1..

Lampy, wyposażenie tam nie ma żadnych różnic.. (wszystkie opcje w jedym i drugim)

A sorry jedna opcja która kojarze ze byla tylko w dieslu to dodatkowo halogeny (przynajmniej w Stelvio).

Reszta będzie od konfiguracji zależeć ktora uda Ci się znaleźć

Gadałem z nimi, nie chcą negocjować, a sorry, nie dam tyle za 3 letnie auto, tym bardziej, ze zaraz będzie po gwarancji, bo zarejestrowali je w połowie 2018r

To niech dadzą z 2 lata dodatkowej gwarancji gratis.

Z takim podejściem to pokiszą to auto jeszcze z 2 lata:) generalnie na każda moja propozycje odnośnie negocjacji ceny, gwarancji usłyszałem ze się nie da, wiec niech stoi i pachnie. Poza tym Veloce bez sportowych foteli to tez średnio mi pasuje.

Z takim podejściem to pokiszą to auto jeszcze z 2 lata:) generalnie na każda moja propozycje odnośnie negocjacji ceny, gwarancji usłyszałem ze się nie da, wiec niech stoi i pachnie. Poza tym Veloce bez sportowych foteli to tez średnio mi pasuje.

Dziwnie podejście...
Szczególnie, że auto jest w bogatej, ale specyficznej wersji. Nie każdy jest skłonny płacić za naturalne drewno. Wiele osób, jak Ty, czy ja chciałaby za to sportowe fotele, których ta giulia akurat nie ma.
Pytanie, na ile się Tobie spieszy, bo może jednak za jakiś czas zmiękną ;)

Nie pali się, ale jakoś w miesiąc, dwa chciałbym temat zamknąć.
Kupować 3 letnie auto bez przebiegu to tez jakoś bez sensu, bo Veloce 2.2d z 2017 roku z przelotem ok 50kkm można mieć za ok 120kzl, wiec po ci wydawać prawie 170?
Polityka alfy jest trudna do zrozumienia. Dostałem ofertę od dealera na Merca c klasę 220d 194KM, bardzo bogata wersja, AMG pack, 2019, przelot 30kkm za 150kzl brutto. Wiec jak tu kupić 3 letnia Veloce za 170 koła?:)

- - - Updated - - -

Nie pali się, ale jakoś w miesiąc, dwa chciałbym temat zamknąć.
Kupować 3 letnie auto bez przebiegu to tez jakoś bez sensu, bo Veloce 2.2d z 2017 roku z przelotem ok 50kkm można mieć za ok 120kzl, wiec po ci wydawać prawie 170?
Polityka alfy jest trudna do zrozumienia. Dostałem ofertę od dealera na Merca c klasę 220d 194KM, bardzo bogata wersja, AMG pack, 2019, przelot 30kkm za 150kzl brutto. Wiec jak tu kupić 3 letnia Veloce za 170 koła?:)

Polityka Alfy jest taka,że stać cie na rocznego Mercedesa ale nie stać cię na 3 letnią Alfę.
Co do nie-sportowych foteli w tej Veloce to są to jedyne z prawdziwą skórą (licowaną) te sportowe to mieszanka tworzywa sztucznego ze zmieloną skórą , która w cenniku nazywa sie "skórą naturalną" .

To nie chodzi czy stać, chodzi o atrakcyjność oferty! Sami przyznacie, ze coś tu nie gra... Dzis dostałem ofertę na wynajem Veloce 2.2d 30000km/rok - rata prawie 5kzl miesięcznie! Koń by się uśmiał.

To nie chodzi czy stać, chodzi o atrakcyjność oferty! Sami przyznacie, ze coś tu nie gra... Dzis dostałem ofertę na wynajem Veloce 2.2d 30000km/rok - rata prawie 5kzl miesięcznie! Koń by się uśmiał.

bo to jest testowanie cierpliwości, czy na pewno chcesz Alfe ;-))
a tak serio.. szkoda, bo majac taki wybro jak piszesz to trudno z racjonalnego punktu widzenia podjac decyzje o AR

Amortyzatory
Powrót