Ja tez jestem tu nowy, wiec sie witam.
Witamy
Zarejestrowalem sie wlasciwie z jednego tylko powodu - przekonajcie mnie prosze do tego samochodu. Zona juz jest przekonana, ale ja mam jeszcze z tym problem.
Czy serwis potrafi poprawic przynajmniej ten nieszczesny zderzak?
Jak kupowałem pierwszą Giuliettę, drzwi pasażera z przodu były nieco za wysoko, więc samochód poszedł na blacharnię, w rezultacie poprawili tak, że w zasadzie nie trzeba było pchać drzwi, żeby się zamknęły, a jedynie puścić i zamykały się same

. Co prawda zderzak to inny element, ale może będzie podobnie. Nie wiem, skąd jesteś, ale jeśli masz względnie blisko do Poznania, to ja akurat serwisuję się w Pol-Carze.
Po trzecie, widze ze na Android Auto nie mam co czekac, mimo, ze sa wersje uconnect ktore go obsluguja (USA, 4-ta generacja). Czy wie ktos moze czy mozna sie spodziewac aktualizacji takze dla modeli juz sprzedawanych? Delearzy nie maja pojecia co to jest wiec pytanie ich mija sie z celem.
Ja byłbym raczej sceptyczny - niestety, jeśli chodzi o infotainment w samochodzie, to Alfa ewidentnie sobie leci w kulki od paru lat - więc raczej się nie nastawiaj, że coś poprawią.
Serce glosuje za BMW 420i Gran Coupe po lifcie (juz w marcu, doplata ekstra 70 tys), rozum... cholera wie za czym (troche za Alfa).
Nie powinno być odwrotnie?

Rozum za BMW, a serce za Alfą? A tak serio, BMW może mieć każdy, zwłaszcza w Twoich okolicach (wiem coś o tym), a Giulię przez najbliższe 3 lata będziesz zapewne widywać tylko swoją

.
- - - Updated - - -
chyba już nigdy nie kupię diesla po jeździe tym autem.
I o to chodzi!
Co jest moim zdaniem średnie:
- wykończenie wnętrza, źle nie jest ale niestety muszę to powiedzieć - w passacie b8 jest lepiej, w szczególności boczki drzwi i generalnie przedział tylny ale to trochę czepianie się bo nic nie skrzypiało i nie strzelało.
- ten start na kierownicy jest bardzo średnim pomysłem, kierownica się obraca więc ten guzik jest zawsze w innym miejscu
Ad. 1.
Mnie też jakoś wykończenie nie powaliło, ale średnie mam porównanie z konkurencją, bo nie zaglądam do niemieckich samochodów raczej, ale Pertyn twierdzi, że jest dobrze w porównaniu do BMW na przykład, a on trochę samochodów w życiu przerobił, więc jest to jakieś odniesienie.
Ad. 2.
Nie bardzo rozumiem zarzut, używa się go tylko przy zapalaniu i gaszeniu silnika, a ja zazwyczaj zostawiam samochód na prostych kołach...