[Giulia] Giulia- Testy, filmy, zdjęcia.

Ostatnia edycja:
Ten 136KM jaki to kolor? Vulcano Black? Fajnie się świeci, ja wcześniej narzekałem na czarny ale to był zwykły czarny i był słaby, ten jest super.

Też jestem fanem vesuvio grey. Choć czarny metalizowany na żywo tez wygląda bardzo dobrze. Słabo prezentuje się ten bazowy bezpłatny kolor rosso alfa.
$_3 (7).JPG$_3 (8).JPG$_3 (9).JPG$_3 (10).JPG

Piękny samochód. Ciekawe czy za kilka lat będzie równie popularny co 159 :)

No ciekawe jak z felgami, zwłaszcza tymi lekutkimi.
A z ciekawostek - na allegro już są OZ Racingi klasyczne do (od) QVki (czy Q wg ostatnich ustaleń) , elementy karoserii, z maską itd. (nie wiem gdzie ona uderzona była bo wszystkie sa. Skąd ją ktoś na części wytrzanął ? może to jeden z "mułów" testowych? nie wiem. A i fotele Quadrifoglio (hmm na zapas takie zakupić ? ... :) ) . A nawet silnik - 19900zł.

Dzień dobry Panie i Panowie,
(nareszcie zapisałem się ... kłaniam się Wszystkim nisko).

Dzięki uprzejmości Pana Marka z Carserwis prowadziłem dzisiaj Giulię Q :D :D :D (manual).

Za to co robi silnik (płaski moment, elastyczność), jak wygląda z tyłu i jak ryczy, można wybaczyć nawet pojemność bagażnika (żart jak-by-co :-) na miejscu AR - wcale bym nie podawał)
Wydaje mi się (wybaczcie - lekki szok), ale chyba wyżej 4 biegu nie jechałem - 5 i 6 powinny być oznaczone znakiem niemieckiej autostrady ;-)
Nie tylko z tego powodu, myślę, że wykorzystałem nikły procent możliwości tego auta. Giulii Q trzeba się nauczyć i z nią zżyć.
No dobra, raz przeciągnąłem do zerwania, następny bieg i zachowała się jakby tak miało być. To samo przy redukcji - widać, że kocha wysokie obroty.
Kierownica prosi się żeby ją trzymać; doskonała regulacja.

Samochód kolejne załogi "wyrywały" sobie :D, nawet nie zajrzałem do tyłu - ale Młody zachwycony - bliżej tylnej osi jeszcze lepiej czuć jak się rwie.
Kokpit OK, zegary na szczęście analogowe, ekrany (wiem teraz muszą być, dla mnie całkiem zbędne, parę "lampek" w zupełności wystarczy...), szczególnie ten od info-coś-tam nie trącą francuszczyzną - włoska robota.

Celuję w najmocniejszą benzynę "cywilną", ale od teraz Q będzie bardzo wymagającym punktem odniesienia.

A jeszcze jedno: miny ludzi w samochodach obok - bezcenne.

Pozdrawiam Wszystkich

PS Mam nadzieję, że moja Giulietta tego nie przeczyta - foch murowany.

Tak z innej beki, co się stało z włoskimi nazwami kolorów w palecie? Dostaję trochę raka jak czytam "vesuvo grey" czy "alfa red"

330.jpg

#carlos92 donosi. Wwa.

Da się kupić zwykłą Giulię na felgach od QV?

Z tego co mi powiedziano u dealera to niestety nie. Ta szara alfa ze zdjęć jest z Luksemburga. Kilka stron wcześniej wrzuciłem czarną alfę z tymi 19 od qv która pochodziła od dealera w Holandii .

No , jest ta rozpórka w diesli 180 konnym przynajmniej, taka "warsztatowa" trochę :) ani nie pomalowana, ani bez logo Alfa Romeo itd. : ) Ogólnie widać że do sztywności budy i np. kielichów amortyzatorów dużą wagę przyłożyli, te ostatnie z grubymi żebrami usztywniającymi. Tak, ze nie ma tu czegoś dla hecy jak rozpórka z lineaaccesorii, tylko całościowa konstrukcja.

A było to tak.

"Kazali nam się fajnie ubrać i pojechać na Nurburgring, Kimi się trochę zagapił i to ja poprowadziłem Quadrifoglio...:D

Cra3AVeWAAAmY3X.jpg ConzOPYWYAAMfTG.jpg newego_LARGE_t_77761_318423.JPG

na miejscu udało mi się nawet w aucie wskoczyć w spodenki i zostać w czapeczce (wiadomo... żeby obniżyć masę),

a potem... pojawił się jakiś Fabio, a nam kazali wysiadać i czekać...

Giulia.jpg

7.32' później

vettel-e-raiccon-con-la-giulia-quadrifoglio-1.jpg

Kimi się gdzieś stracił przy przebieraniu albo w barze, a mnie do domu odwiózł jakiś miły starszy pan
banghead.gif
".

Koniec

Ostatnia edycja:
Na salonie w Paryżu będzie miała premierę wersja Veloce: nowe dodatki stylistyczne, dwa nowe silniki (?) ze automatyczną skrzynią 8-biegową oraz premiera napędu Q4

Załączniki

• veloce.jpg
    veloce.jpg
    63.3 KB · Wyświetleń: 15
Ostatnia edycja:
Na salonie w Paryżu będzie miała premierę wersja Veloce: nowe dodatki stylistyczne, dwa nowe silniki (?) ze automatyczną skrzynią 8-biegową oraz premiera napędu Q4

Silniki w wersji Veloce to:
2.2 diesel z aluminium osiągający moc 210 KM i 470 Nm przy 1750 obr/min,
[FONT=open_sansregular]2.0 benzyna [/FONT]osiągająca moc 280 KM i 400 Nm przy 2250 obr/min. Oprócz wymienionych silników dojedzie jakaś wersja [FONT=open_sansregular] „Advanced Efficiency” z 2.2 dieslem 180 KM, która będzie spalać 4,2 litra na 100 km ON.

[/FONT]
Źródło: http://superauto24.se.pl/nowosci/al...a-najbardziej-oczekiwanego-sedana_893188.html
[FONT=open_sansregular]
[/FONT]

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót