• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Giulia- Testy, filmy, zdjęcia.

https://www.youtube.com/watch?v=XT8LrA21vuo

Top Gear

Pozwólcie, że zacytuję Chrisa Harrisa z w/w materiału: "I think, however many they bring(Giulias) to the UK, they will sell all of them. I think it will be a success, b'cause I just think it's the car that people want to drive. So It's a great effort, a really, really great effort(from Alfa Romeo). "

/edit/

Rozbawili mnie z jaką prędkością jadą po ubitej jakby polnej drodze w teście tutaj - start 3:12

L.

Ostatnia edycja:
Ciekawy test - dla kogoś, kto jeszcze nie jechał Julką - zrobili ujęcia z zewnątrz i wewnątrz podczas jazdy, zapalania, ruszania, przyspieszania, test przyspieszenia, tip. - a to wszystko bez słowa komentarza, choć niestety w słabym formacie video.
Giulia 2.2 JTDm* 180 KM Manual Montecarlo Blu

[video=youtube;jn0hFnWvgyY]https://youtu.be/[/video]

ps. widać, że do dobrej zabawy na tą budę trzeba minimum 250KM no i że ten silnik jest tylko troszkę lepszy od 1.9 JTDm i dźwiękiem czy kulturą pracy zwyczajnie nie równa się z moją rzędową piątką 2.4 JTD. Mimo wszystko samochód marzenie dla takiego dużego chłopca jak ja, który ma 4 osobową rodzinę i oprócz codziennej jazdy po mieście musi mieć ładne, wygodne i w miarę przyjemne wozidło do wypadów na weekend czy innych spontanów.

L.

wersja basic na 19' mój faworyt ;)
giulia 19.jpg

tutaj 17' które wg mnie nie wyglądają źle.
$_3 (4).JPG$_3 (5).JPG$_3 (6).JPG

18' sport, również jestem na "tak"
$_3 (1).JPG

538.jpg

Giulia na 20"

Przyjechało tego 27 szt. QV tylko jedna, kolor biały. Wydech okopcony jak by była używana, może to na jazdy testowe.IMAG3512_BURST002_COVER.jpg

No faktycznie ten diesel naśladuje benzynę w chęci w górnym zakresie w tym filmie.
Ale z tym, ze w szarym nie będzie jej dobrze się nie zgodzę zdecydowanie :) mimo że rosso sienna czy jakoś tak nazwany ten bordo-metalik kiedyś mi się w 156 marzył.
Kurcze, ciekawie ten diesel idzie, aż się umówię na przejażdżkę jednak :)

taka konfiguracja ze srebrnymi lusterkami i dyfuzorem to jednak prawda. Fatalnie to wygląda wg. mnie.
9a75d8752fad70c8f245a79c589edaa0e40d4c71.jpg3596fecf8bb06b16066420a3ed7c0f9352a43fde.jpg

Giulia Ti

z USA, z 03.2016
https://www.youtube.com/watch?v=EOmEV1mqG8A

podobnie jak na zdjęciach z mojego wcześniejszego linka jest na jasnych felgach (które mi bardziej odpowiadają), a których obecnie nie ma w europejskim konfiguratorze.

Wykończenie spodu na tyle zdecydowanie lepsze od tego powyżej.

Ostatnia edycja:
Witam Wszystkich
Miałem okazję pojeździć Julią godzinkę. Albo tylko godzinkę.
Mam 159 1.9 150 kucyków a jeździłem 2.2 180.
Cała rodzinka się zapakowała łącznie z 2 pociechami.
Jestem "zakochany" w mojej 159 i niestety Julka nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak moja obecna panna.
Generalnie niezły samochód bardzo podoba mi się w środku z zewnątrz zbyt wtapia się w tłum.
Jak kupiłem 159 to był i jest to samochód z wszystkimi proporcjami wyróżniającymi się od innych samochodów.
Julia niestety straciła to coś, choć porównanie wielkości kabiny w środku no to 1:0 dla Julci....
Problem jest taki że ja nie szukam ergonomii za wszelką cenę, no ale prawa ekonomi są inne...
Niestety z przykrością muszę stwierdzić że następnym samochodem chyba nie będzie Julia, a najgorsze jest to że ciągle nie wiem jaki samochód będzie następny...

Amortyzatory
Powrót