• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Giulia- Testy, filmy, zdjęcia.

no właśnie zastanawiam się czemu podwyższyli o te 14mm wg RWD, ktoś wie? Można obniżyć bezproblemowo na ori zawias RWD (nie chcę twardszego). No choć z drugiej strony są miejsca gdzie się przydaje wyższy prześwit

Masz potwierdzone że można niższy zawias zamontować do Q4?

Byłem przekonany, że ten większy prześwit to efekt konstrukcji napędu Q4. Robiłem zdjęcia prasowej Q a dopiero potem kolejnej prasówce Veloce. I dopiero na komputerze zauważyłem, że Veloce ma duzy prześwit, widać to szczególnie w tylnych kołach.

Dzisiaj można zamówić auto w konfiguracji wyglądem bardzo zbliżone do Quadrifoglio (odpowiednio skonfigurowana Veloce TI) ale zawieszenie jednak szybko zdradza, że to Q4 a nie Q.

w drugim zdaniu mojej wypowiedzi mial byc pytajnik a nie kropka.podsumiwujac nie wiem, pytam czy mozba zmienic to zmienic na taki jak jest w wersjach rwd.

Sory za offtop ale muszę dodać, że koleś jest niesamowity.

W kolekcji ma np 2 Lamborghini Countach. Tak słownie DWA. Ferrari Testarossa wybrał się na wycieczkę 2000mil żeby przywieźć sobie zaburtowy silnik do motorówki :D

Ogólnie ma 16 legendarnych samochodów i 14 motocykli
W tym też Alfę Spider i chyba Giuliettę Veloce.

Polecam jego kanał.

Porsche nie jedzie w trybie sport, deski rozdzielczej Bentleja nie pokazano. Nie wiadomo czy było użyto launch control w tych samochodach. Na pewno Stelvio nie ruszyło zgodnie z instrukcją: hamulec + lekko gaz -> puścić hamulec + gaz w podłoge, tylko po prostu gaz w podłoge. Stelvio zatankowane do pełna, ile jest w pozostałych - nie wiadomo :D

Chyba też pomyliły im się czasy, bo na filmiku widać inny czas Stelvio od tego z podsumowania:
timing.png

Ostatnia edycja:
https://youtu.be/K8mU-cFCEoQ
zastanawia mnie to jak pod spodem wygląda przedstawiony kokpit ze wskazaniami przeciążenia i prędkości. Wygląda jak virtualny zestaw wskaźników, widoczna jest temperatura oleju, stan paliwa, z drugiej strony widać normalne zegary podczas filmu.

Ostatnia edycja:
auto-swiat.pl/testy/testy-nowych-samochodow/alfa-romeo-giulia-veloce-q4-20-dotykaj-mnie-delikatnie-or-test/c08370z.amp

Jak zwykle test, którego głównym przesłaniem jest to, że Alfe kupuje się sercem, nie rozumem, ale... mimo wszystko jakoś prasowe recenzje Alfy są ciekawsze niż konkurencyjnych marek

Artykułowi przydałaby się jeszcze jedna korekta całości...
552?
Bi-Tech?
Karbonowa podkowa w "Bi-Tech"?

Choć niedzielny czytelnik nie zwróci uwagi to bardziej zaznajomionym w temacie może się to wszystko rzucać w oczy :D

MOTOR z 20.05.2019. Porównanie Giuli z Mercedesem C, Volvo S60, Peugeotem 508. Alfa na I miejscu. Przed uwzględnieniem kosztów. Po uwzględnieniu kosztów - miejsce III.

Porównanie w którym miało wygrać Volvo ;) wyborkierowcow.pl/porownanie-volvo-s60-alfa-romeo-giulia-mercedes-klasy-c-peugeot-508/
Za mało postów i nie mogłem wstawić linka

Amortyzatory
Powrót